Gündem
01 Ara 2013 10:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Zaman İstihbarat Şefi açıkladı! Camiye bira şişesi sonradan konuldu!

Zaman gazetesi İstihbarat Şefi, Gezi Parkı olayları sırasında ortaya atılan "camide bira içtiler" iddiasına çarpıcı bir yorum yaptı.

Zaman gazetesi İstihbarat Şefi İbrahim Doğan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Gezi olayları sırasında Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nde bulunan bira kutularının sonradan konulduğunu iddia etti.
Gezi Parkı protestolarının ilk günlerinde göstericiler tarafından revir olarak kullanılan ve daha sonra özellikle 'içeride içki içildiği' tartışmalarıyla gündeme gelen Dolmabahçe'deki caminin müezzini ve imamıyla birlikte Beyoğlu müftüsü görevlerinden alınmıştı.

MÜEZZİN: ALKOL ALINDIĞINI GÖRMEDİK

Dolmabahçe’de polisle göstericiler arasındaki çatışmalarda yaralananların sığındığı Bezm-i Alem Valide Sultan Camii müezzini Fuat Yıldırım olaylar sırasında olanları anlatmıştı. Müezzin, "Kimsenin uygunsuz davranışı yoktu. Alkol alındığını görmedik" demişti.

ZAMAN İSTİHBARAT ŞEFİ: SONRADAN BİRİ KOYDU

Tartışmalar sürerken Zaman Gazetesi İstihbarat Şefi İbrahim Doğan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Gezi olayları sırasında Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nde bulunan bira kutularının sonradan koyulduğunu iddia etti. Radikal Gazetesi'nin haberine göre, Doğan mesajında şu ifadeyi kullandı: "Evet, o bira kutularını sonradan biri koydu, müezzin de bunu teyit etti."

BİZ O İDDİAYI HABER YAPMADIK

Doğan, takipçilerinden gelen tepkiler üzerine bu iddiayı Gezi eylemleri sürerken 9 Haziran'da da dile getirdiğini söyledi. "Gazeteniz camide içki içilmediğini niye yazmadı?" sorularıyla karşılaşan Doğan, "Bunu o iddianın sahiplerine sorun, biz o iddiayı yazmadık" yanıtını verdi.