Gündem
29 Ağu 2010 13:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:35

ZAMAN, HANEFİ AVCI'YI DİNK CİNAYETİYLE VURDU! İŞTE O HABER!

Zaman gazetesi, olay kitabın yazarı Hanefi Avcı'nın yazdıklarının, Hrant Dink cinayetindeki belgelerle uyuşmadığını iddia etti.


Belgeler Avcı'yı yalanlıyor Dink cinayeti organize bir iş     

"Cinayetin tüm failleri belli." diyerek Hrant Dink suikastının çözüldüğünü savunan Hanefi Avcı'nın iddialarını Dink ailesinin avukatları Fethiye Çetin ve Arzu Becerik, Teftiş Kurulu raporuyla çürüttü.

Cinayette kamu görevlileri arasında en küçüğünden en üst kademesine kadar ihmalleri olanların tespit edildiğini vurgulayan avukatlar, ancak bu kişilerle ilgili henüz dava açılmadığına dikkat çekti. Avukatlar şu bilgileri verdi: "Ogün Samast yakalandıktan sonra silahı ve sim kartları korumaya alınmadı. Samast, Hrant Dink'i tanımadığını söylemişti. Bu, yalnız olmadığının kanıtı. Banka kamera kayıtları kayıp. Elimizde 'görüntüler geri dönülemez şekilde silinmiştir' raporu var."

Eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın Ergenekon terör örgütü, Danıştay saldırısı ve Hrant Dink cinayetiyle ilgili çelişkili ve tutarsız açıklamaları kamuoyunun tepkisini çekiyor. Avcı'ya göre Danıştay ve Dink saldırılarıyla Ergenekon arasında bir bağlantı yok. Cinayetlerin faillerinin belli olduğunu savunan Avcı, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında tam olarak şu ifadeleri kullanmıştı: "Türkiye'de öyle bir ortam yarattınız ki, bazı insanları eylem yapacak hale soktunuz. Savcılar cinayeti işleyene mermi satanı bile bulup konuştular. Bu kişinin her şeyi tespit edilmiş, aldığı simide kadar belli. Siz neyi zorluyorsunuz?"

Hanefi Avcı'nın bu açıklamaları Dink ailesinin avukatlarını kızdırdı. Avukat Fethiye Çetin, şu ana kadar ortaya çıkan bulgu ve belgelerin Avcı'yı yalanladığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı'nın bile önlem alınmadığını doğruladığını hatırlattı. Dink'in öldürüleceğine dair Jandarma, Emniyet ve MİT'te istihbarat raporları olduğunun altını çizdi. Cinayetin örgüt işi olduğunun belirten Çetin, faillerin bulunduğu yönündeki iddialara ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla cevap verdi: "Başbakan (Biz cinayeti gerçekleştirenleri yakaladık ama asıl arkasındaki güçleri demiyorum.) dedi. Hanefi Avcı'nın sözleriyle bunlar örtüşmüyor. Bir kamu görevlisinin deliller tam ortaya çıkmadan açıklama yapması yanlış. Eğer elinde belgeler varsa bunları kamuoyu ile paylaşsın. Bunlar elinde ve açıklamıyorsa bu bile suç."

İSTİHBARAT NEDEN DİKKATE ALINMADI?

Hrant Dink'in avukatlarından Arzu Becerik ise katil zanlısının takip edildiğine dair istihbarat raporlarının mahkeme dosyasına girdiğini söyledi. Şu ifadeleri kullandı: "Katil zanlısı Ogün Samast'ın Trabzon'dan gelip İstanbul'da 4 kişiyle buluştuğu Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'nin raporuyla mahkeme dosyasına girdi. Eğer Samast takip ediliyorsa eylem yapacağı da biliniyor demektir. Trabzon'daki fırındaki uzun saçlı çocuk bile cinayeti bildiğini söylüyor. MİT habersizse en azından zafiyet olduğu kabul edilsin. Trabzon Emniyeti'nde cinayetin Yasin (Hayal) tarafından işleneceği yönünde bir rapor var. İstanbul Emniyeti'ne geldiğinde 'ses getirecek eylem yapacak' şeklinde değişiyor. Trabzon Emniyeti'nin raporu çarpıtılıyor. Ayrıca Yasin Hayal'in Ogün Samast'ın telefon kayıtları var. Defalarca istememize rağmen bunlara ulaşamadık. Akbank kamera kayıtlarının cinayet anına ilişkin görüntüleri geri dönülmez şekilde silinmiş. Trabzon'daki Jandarma Alay Komutanı cinayetten sonra yaptığı açıklamada daha Samast yakalanmadan silahın el yapımı olduğunu söylemişti. Silah gerçekten el yapımı çıktı. Bunların hepsi delil ve faillerin tek olmadığını gösteriyor."

Zaman