Gündem
12 Şub 2018 12:52 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:00

Zaman gazetesinin görsel yönetmeni: O reklamla hiçbir alakam yok!

Eski Zaman gazetesi görsel yönetmeni Fevzi Yazıcı, darbe girişimi dosyasına da giren gazete reklamıyla hiçbir alakası olmadığını söylerken "TV'de bile denk gelmedim" dedi.

Darbe girişimi sonrası sonrası tutuklanan gazeteci -yazar Ahmet Altan, akademisyen kardeşi Mehmet Altan ve gazeteci Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davanın beşinci duruşması İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Duruşmada ilk olarak savunma yapan Zaman gazetesinin görsel yönetmeni Yazıcı, özetle şunları söyledi:

Ben Zaman'da çalışırken, bir terör örgütünün yayın organında çalıştığımı hiçbir zaman düşünmedim. Onlar devletin bütün imkanlarına sahipken 'göremedik, fark edemedik' diyorlar. Benim ne imkânım vardı ki FETÖ'yü fark edeyim?

Bank Asya hesabım kurumun açtığı maaş hesabıydı. Benim tercihim değil. Zaman'la maaş ilişkim bitince Bank Asya'dan ayrıldım. Fethullah Gülen'den asla talimat almadım. Hesap hareketlerimin seyri de bunun kanıtıdır.

TMSF ve BDDK Bank Asya'yı 1,5 yıl yönetti ve terörist faaliyetten haberdar olmadı. Benim haberdar olmamı nasıl beklersiniz?

Zaman gazetesinin suçlanan reklam filmiyle hiçbir ilişkim, yetki ve sorumluluğum yok. TV'de bile denk gelmedim.




Zaman gazetesinin, 15 Temmuz darbe girişiminden 9 ay 10 gün yayınladığı bir reklamın subliminal mesaj içerdiği iddia edilmişti. Zaman gazetesinin 2015 yılında yayınlanan reklamında, sirenler çalarken gri tonlu şehrin uçaktan kuş bakışı görüntüsü ekrana geliyor. Daha sonra ise yeni doğmuş gülen bir bebek yüzü ekranlara getiriliyor.