Gündem
04 Mar 2016 15:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:23

Zaman gazetesine kayyum atanarak el kondu!

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Zaman gazetesine kayyum atanmasına karar verdi

Bir süredir kayyum atanacağı yönünde hakkında haberler çıkan Zaman gazetesine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği'nce kayyum atanarak el kondu. Kayyumların yönetimi devralmak üzere polis eşliğinde gazeteye doğru yola çıktığı bildiriliyor.

AKP hükümeti ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık iki yıldır "paralel devlet yapılanması", "Fethullah Gülen Terör Örgütü-FETÖ" iddiaları eşliğinde suçladığı Gülen cemaatinin bünyesindeki en köklü yayın olan Zaman gazetesinin çalışanları kayyum atandığı haberlerini doğruladılar. Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme, Özgür Düşünce yazarı Nazlı Ilıcak'ın Periscope'tan yaptığı canlı yayında, "Belki bugün son gazetemizi çıkaracağız" dedi. Gazetenin yazarlarından Ahmet Turan Alkan da "Neden el konacağına dair henüz bir bilgi bize gelmedi" diye konuştu.

Twitter fenomeni Fuat Avni, dün akşam yaptığı paylaşımda, Zaman Gazetesi'ne kayyım atanması için talimat verildiğini iddia etmişti.