Gündem
22 Mayıs 2011 15:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:22

ZAMAN GAZETESİ YAZARININ KİTABI SUÇ DELİLİ SAYILDI

Zaman gazetesi yazarı Bejan Matur'un Dağın Ardına Bakmak isimli kitabı emniyet tarafından suç delili olarak sayıldı.

Gözaltına alınan ve tutuklanan Ahmet Ç.’ye savcılık sorgusunda Zaman gazetesi yazarı Bejan Matur’un kitapçılarda satılan ’Dağın Ardına Bakmak’ isimli kitabını ’Nereden aldınız ve neden evinizde bulunduruyorsunuz?’ diye soruldu.
DHA’dan Selahattin Günday’ın haberine göre, 12 PKK’lının öldürülmesini protesto ettikten sonra polise saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan şüphelilerden 17’si tutuklandı. Tutuklananlar arasında yer alan Ahmet Ç.’ye savcılık sorgusunda Bejan Matur’un kitapçılarda satılan ’Dağın Ardına Bakmak’ isimli kitabını ’Nereden aldınız ve neden evinizde bulunduruyorsunuz?’ diye soruldu.

KİTABIN PKK PROPAGANDASI YAPTIĞI GÖRÜLMEKTEDİR

"Terör örgütü üyeliği" gerekçesiyle tutuklanan Ahmet Ç.’ye sorulan sorulardan biri dikkat çekti. Ahmet Ç.’ye Zaman gazetesi yazarı Bejan Matur’un PKK’yi anlatan kitabı soruldu.

Ahmet Ç.’nin evinde yapılan aramada Bejan Batur’a ait kitabın bulunduğu arama tutanaklarında yer aldı. Kitap ile ilgili savcılıkça yapılan değerlendirmede, "Timaş Yayınları tarafından çıkartılan bahse konu kitapla ilgili herhangi bir toplatma kararı bulunmadığı ancak kitabın ön yüzünde ve kitap içinde PKK terör örgütünün K. Irak’ta bulunan kamplarda silahlı olarak faaliyet gösteren örgüt mensuplarının sözde askeri kıyafetlerle ve bölücü başı Abdullah Öcalan’ın resimleri önünde açık alanda silahlı olarak nöbet tutarken çekilmiş oldukları birçok resmin bulunduğu görülmüş, kibatın PKK propagandası yaptığı tespit edilmiştir" denildi.

Bu değerlendirmenin ardından Ahmet Ç’ye, ’Terör örgütünün propagandasının yapıldığı ’Dağın Ardına Bakmak’ isimli kitabı nereden aldınız ve ne amaçla ikametinizde bulunduruyorsunuz?’ diye sorulduğu belirtildi.

Bu soru üzerine Ahmet Ç’nin ise "Dağın Ardına Bakmak isimli kitabı legal olan bir yayınevinden aldım. Aldığım korsan değildir. Toplatma kararı yoktur. Kitabı medyadan duydum. Kitabın yazarı Bejan Matur Zaman gazetesi yazarıdır. Bu kitabı okudum ve kitapta PKK’dan kopmuş insanların anlatıldığını gördüm" dediği öğrenildi.