Gündem
04 Tem 2011 13:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:32

ZAMAN GAZETESİ ŞORTLU KIZLARI YAYINLAMADI MI?

Bayan Basketbol takımımız finalde Rusya karşısında yenildi ama asıl mağlubiyeti Zaman gazetesinden yedikleri sayıyla aldılar...

"Potanın Perileri" için Garanti Bankası'nın verdiği reklam Zaman Gazetesi tarafından "kızlar şortlu olduğu için" geri mi çevrildi?

Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu'nun iddiası bu... Dediğine göre Garanti Bankası'nın Potanın Perileri için verdiği reklamlar Zaman Gazetesi'ne de gitti. Ancak Zaman gazetesi bu reklamları kısa bir değerlendirmeden sonra geri çevirdi.
Gerekçe de Semercioğlu'nun iddiasına göre kızların şortlu olarak poz vermeleriydi...

Semercioğlu iddiasını şöyle yazdı:

ZAMAN O İLANI YAYINLAMADI!

Cuma günü yarı final maçı öncesi kadın basketbol milli takımının ana sponsoru Garanti Bankası gazetelere bir teşekkür ilanı verdi.
Potanın Perileri’ne başarılar diledi.
Bu ilanın yayınlanacağı gazeteler arasında Zaman da vardı.
Ajans, ilanı gazeteye gönderdi.
Reklam servisi “Bu ilanı yönetime danışmamız lazım” dedi.
Gazete yönetimi ve yazı işleri toplandı, “yayınlayalım-yayınlamayalım” tartışması yapıldı.
Sonunda Zaman, ilanı yayınlamama kararı aldı.
Fotoğrafta kadın basketbolcular şortlu olduğu için...

MİLLİYET'TE DE ÇIKMADI

Söz konusu şortlu peri kızları reklamı cuma günü Hürriyet Gazetesi'nin spor sayfasında yer aldı. Yukardaki o gün verilen reklamın fotoğrafı. Ancak o reklam o gün sadece Zaman'da değil Milliyet'te de yer almamış.

ŞORTSUZ KIZ REKLAMI DA YOK

Bugün ise Garanti Bankası'nın yeni bir teşekkür reklamı Hürriyet, Sabah, Habertürk başta olmak üzere bir çok gazetenin tepesinde yer alıyor. Reklamda bu kez şortlu peri kızları yer almıyor. Aşağıda göreceğiniz gibi reklam sadece yazıdan ibaret. Zaman gazetesinde reklam bu haliyle de çıkmadı.