Gündem
04 Eki 2014 13:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:47

Zaman eski yazarı cemaati bombaladı: Kuyruğuna basılmış köpek gibi!

Leyla İpekçi Twitter'dan cemaate yönelttiği tevhid eleştirisi bugün köşesine taşıdı. İpekçi cemaati ağır sözlerle eleştirdi.

Zaman Gazetesi'nden ayrılarak Yeni Şafak'ta yazmaya başlayan Leyla İpekçi geçenlerde Twitter'dan cemaatin tevhid hakikatinden habersiz olduğunu yazmış ve büyük tepki almıştı. Leyla İpekçi, bugün o konuyu köşesinden devam ettirerek cemaati adeta bombaladı.

İpekçi, "O dostun ancak senin anlayacağı dilden konuştuğunda ne dediğini fark etmekle... Ve kuyruğuna basılmış köpek gibi gece gündüz onun üstüne topluca çullanmakla tevhid hakikatine varamayacağını anladın mı?" diyerek tevhid hakikati üzerinden cemaati eleştirirken Gülen'in "tweetleri artırın" sözlerine de değinmeden geçmedi.

TARTIŞMA BÖYLE BAŞLADI

Leyla İpekçi'nin "Ne hoca, ne de cemaatten biri, tevhidin hakikatinden zırnık kadar haberiniz yok. Allah şerrinizden devletimizi ve zihnimizi muhafaza etsin" diyerek attığı tweetler tepkilere neden olmuştu.

İpekçi'nin bu sözlerine başta Ahmet Kurucan olmak üzere cemaatin önde gelenlerinden de cevaplar gelmişti.


İŞTE İPEKÇİ'NİN BUGÜNKÜ YAZISINDAN ÇARPICI BÖLÜMLER

Tevhid akidesini bilmeyi tevhid hakikatini yaşamak sanan ey cemaatçi kardeş. Her sevdiğin Sevgili oldu mu, her sevmediğin Sevgili oldu mu? Tevhid üzerine şu kadar uzun konuşup yazmayı, seminer vermeyi tevhid hakikatini vücudunda tatbik etmek zanneden kardeş, hepimiz zalim ve câhiliz. En büyük zulmü kendimize yaptığımızdan kendimizin mazlumuyuz da bir yandan. Tevhid hakikatinden bir zırnık düşse payımıza evliya olurduk. Sana soracaklarımı bil ki kendime de sormuş oluyorum. Gayrı yok çünkü. Bildin mi?

Devlete hileli yollarla girerek darbeye kalkışmanın 'hükümet hikmetullahtır' sırrını paylaşanlar için tevhid hakikatini zedeleyen bir tavır olduğunu idrak ettin mi? Ya devleti eleştirmekle devlete darbe düzenlemek arasında Hz. Ali'nin nefsine karşı cihadının ölçüsü kadar büyük bir fark olduğunu? İntikam, hırs, saldırganlık, alaycılık ve hakaretle direniş olmayacağını vücudunla icra ettin mi peki? Kan kusa kusa?

Aylarca hemen her yazısından sonra hakaret ve iftiralar attığın kişinin sana bu yaptığının ne kadar ciddi bir yükümlülük olduğunu defalarca yazılarında iyi niyetle hatırlatan sözlerine bir kez kulak verdin mi? Tevhid ehli isen iftira attığın kişinin gerçeğiyle ilgilenmek yerine kulaktan dolma yalanları çoğaltmanın ıstırabını nefsinde duydun mu? Kendi hatalarına kör kalmanın başkalarına zulme yol açtığını ve burada âmâ olanın orada da âmâ olacağının an'daki açılımını nefsinde bildin mi?

O dostun ancak senin anlayacağı dilden konuştuğunda ne dediğini fark etmekle... Ve kuyruğuna basılmış köpek gibi gece gündüz onun üstüne topluca çullanmakla tevhid hakikatine varamayacağını anladın mı? Gerçeği durmadan örterek, hiç kendine dönüp bakmayarak, kendini gerçeğe örtü yaparak tevhid hakikatini bulamayacağını idrak ettin mi?

Yazının tamamını okumak için tıklayınız