Gündem
29 Kas 2011 14:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:05

ZAMAN, AYGÜN'ÜN SES KAYDINI YAYINLADI!

Zaman gazetesi Hüseyin Aygün'ün "sözlerime kendileri ekleme yaptılar" iddiasına kaydın tamamını yayınlayarak yanıt verdi.

Gündemi Dersim ve CHP tartışmasına kilitleyen olayların fitilini ateşleyen Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, CNN Türk ekranlarında Zaman gazetesine verdiği röportaj için  "Zaman Gazetesi röportajı yayımlarken söylemediğim cümleleri röportajın içine yerleştirdi." demişti.

Zaman genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı önce Twitter’dan Aygün’ü topa tuttu. "Bazıları kalıbının adamı değil" diyen Dumanlı, Hüseyin Aygün’ü "inkar edip, iftira atmakla" suçladı.

Zaman ardından Hüseyin Aygün ile yapılan röportajın ses kaydının tamamını yayınladı. Haberde "Röportajı gerçekleştiren muhabir Habib Güler’in anlattıkları ve ses kayıtları Aygün’ün yalan söylediğini ortaya koyuyor..." diyen gazete, muhabirinin olayla ilgili yorumuna da yer verdi:

"Haber yayınlandığı gün, Taraf gazetesinden Melih Altınok başta olmak üzere bir çok gazeteciye sözlerinin arkasında olduğunu söyleyen Aygün’e ne oldu?" diye soran Zaman muhabiri "Ben haberimin arkasındayım. Lakin kamuoyu için haberin hikayesini ve CHP’li Aygün’ün söylediklerini kayıtlarıyla anlatmakta fayda var." yazdı.

Zaman muhabiri Habib Güler, ardından Hüseyin Aygün ile Bayram’da yayınlanmak için bir röportaj yaptığını, 2 Kasım Çarşamba günü TBMM’deki odasında buluştuklarını anlattı.

Habib Güler, "Dersim’de kanlı şekilde bir katliam sergilenmesinde sorumlu kimdir?" sorusuna Aygün’ün "Bana göre Türkiye Cumhuriyeti devletidir, önce öyle söyleyeyim. Tabiî ki sonra CHP’dir" diye yanıt verdiğini yazdı...

İŞTE O SES KAYDI!