Medya
09 Mayıs 2014 17:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:09

Zaman ayar verdi; Başbakan, okuduğu o haberin yalan olduğunu biliyor mu?

Yenişafak gazetesinin bugün 1. sayfasında yer alan haber yeni bir tartışmaya neden oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Şafak'ın Fethullah Gülen'in çözüm arayışı başlatan ilahiyatçılara "Ameliyat başladıktan sonra ilaçlı tedavi olmaz" cevabını verdiğini anlatan manşet haberini uzun süre inceledi. Erdoğan'ın makam arabasında gazete okurken çekildiği fotoğrafı Yeni Şafak'ın bugünkü 1. sayfasında yer aldı. Zaman gazetesi web sitesinde ise "Başbakan, okuduğu o haberin yalan olduğunu biliyor mu?" başlıklı habere yer verildi.

Zaman'ın Yeni Şafak'a cevaben yayınladığı haberi şöyle: 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir nikah töreninden çıkışta makam aracında Y.Şafak'ın manşetini okuduğu bu fotoğrafla okuyucuya sunuldu.

Türkiye'den iki ismin Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yanına gittiği, ancak kendilerine 'ameliyat başladı, ilaç tedavisine dönülmez' cevabı verildiği gibi hayal mahsulü ifadelerin yer aldığı haberin yüzde 100 düzmece olduğu ortaya çıktı.

Haberde ismi geçen ilahiyatçı Prof. Dr. Suat Yıldırım, 11 yıldır ABD'ye gitmediğini, yazılanların Müslümanlıkla, ahlakla, hukukla bağdaşmayacağını açıkladı.

İşadamı Mustafa Şevki Kavurmacı da  haberin baştan sona yalan ve düzmece olduğunu ortaya koyan basın açıklaması yayınladı. Yazılı açıklama yapan Kavurmacı, “Bahsi geçen haberde şahsım ile ilgili yer verilen ‘İlahiyatçı bir grup din adamı ile görüşüp mesaj iletmek üzere Pensilvanya'ya gidip Sayın Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüştüğüm ve Hocaefendi'den tepki gördüğüm' haberi tamamen gerçek dışıdır. Haberde yer alan ifadelerin içeriği kurgudan ibaret olup, hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmaksızın ve şahsımın bilgisine başvurulmaksızın oluşturulmuş gerçek dışı beyanlardır.” dedi.

Şimdi soru şu; Başbakan Erdoğan, bu manşetin baştan sona yalan, iftira ve düzmece olduğunu biliyor mu?

Zaman