Medya
06 Şub 2014 09:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:55

Zaman 3 gazeteyi sürmanşetten bombaladı! Bir güne bu kadar yalan sığar mı?

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile tırmanan AK Parti Gülen cemaati kavgası sıcaklığını korurken, gerilim medyada da sürüyor.

Zaman gazetesinde bugün yer alan bir haberde, Star, Yeni Şafak ve Takvim gazetelerinde yayınlanan haberlerle ilgili olarak ”bir güne bu kadar yalan sığar mı?" diye sordu.

Zaman gazetesinin (6 Şubat 2014) , “Bir güne bu kadar yalan sığar mı?” başlıklı haber şöyle:

Hükümete yakın gazetelerde yer alan kara propaganda niteliğindeki haberlere ilgili kişi ve kurumlardan yalanlama geldi. İşte kara propagandalara verilen cevaplar.

Bekir Aksoy: Hocaefendi’nin misafir edildiği vakıf arazisinde kimsenin hissesi yok SGK: Paralel yapı haberleri doğru değil Aziz Yıldırım: Osman Karakuş ile görüşmedim Tuskon: Mustafa Günay’a soruşturma haberi asılsız

Aziz Yıldırım: Son dönemde yaptığı haberlerde Hizmet Hareketi’ni hedef alan Sabah Gazetesi’ne bir yalanlama daha geldi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, gazetenin ‘Paralel yargının kilit imamı’ başlıklı dünkü haberinde isminin kullanılmasına karşı çıktı.

SGK: Hizmet Hareketi’ni karalamada sınır tanımayan Star, bir yalana daha imza attı. SGK’ya ait 5 milyon liralık hurda kâğıdın el altından satılarak sözde paralel yapıya aktarıldığını öne sürdü. Ancak belgelerin imha edildiği, işlem için de tek kuruş ödenmediği ortaya çıktı. SGK da haberi yalanladı: “Soruşturmanın kapatıldığı iddiası doğru değil.”

Tuskon: Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) dün yaptığı yazılı açıklamada, bazı gazete ve internet sitelerinde TUSKON Genel Sekreteri Dr. Mustafa M.Günay hakkında çıkan haberleri yalanladı.

Bekir Aksoy: Yasa dışı yollarla kaydedilmiş ses kayıtlarını yayınlayan bazı gazete ve internet sitelerinin Fethullah Gülen Hocaefendi ile ilgili bir iddiası daha yalanlandı. Süleyman Hamit Müftigil’e ait olduğu iddia edilen ses kaydında, Müftigil’in Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Amerika Birleşik Devletleri’nde kaldığı arazi üzerinde hisse sahibi olduğu yolundaki sözlerinin gerçekle ilgisi olmadığı anlaşıldı.

Sabah: Kamu ihalelerinin verilmesi karşılığında işadamlarından toplanan paralarla alındığı iddia edilen Sabah ve Takvim gazeteleri ‘algı operasyonuna’ devam ediyor. Son olarak dün bu iki gazetenin manşetten verdiği haberde paralel devletin yargıdaki gizli yapılanmasını yöneten ikinci kilit ismin avukat Osman Karakuş olduğu iddia edildi. Ancak yazılı açıklama yapan Osman Karakuş, haberlerin baştan sona uydurma, iftira olduğunu söyledi.

Yeni Şafak: Yeni Şafak gazetesinin, Fatih Üniversitesinde AK Partili öğrencilerin fişlediği yönündeki haberi asılsız çıktı. Haberde iddialarına yer verilen Sosyoloji 2. Sınıf öğrencisi Mustafa Akdeniz, gazetenin kendisini de zan altında bıraktığını söyledi. Akdeniz, “Sıkıntılarımızı anlatmaktaki amacımız, 17 Aralık süreciyle başlayan cemaate yönelik yıpratma girişimi değil. Bizim de cevabını alamadığımız sorular ve sorunlar var. Bunları dile getirmek istemiştik.” dedi.