Polemik & Kulis
11 Mar 2019 14:26 Son Güncelleme: 11 Mar 2019 14:42

Zam bekleyen emekçinin bir de…. DHA’da isyan bayrağı açıldı! (Medyaradar/Özel)

Yılbaşından beri zam bekleyen Demirören Haber Ajansı çalışanlarına bugün iletilen yeni karar işleri çığırından çıkardı.

Aydın Doğan’ın elindeki yayın organlarını satın alarak Türkiye’nin en büyük medya imparatoru olan Demirören Grubu’nda kazanlar kaynamaya başladı.

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen satışın ardından birçok ismin işine son verilen grupta çalışanlara yeni yılda hiç zam yapılmaması işleri iyice çığırından çıkarırken bugün kritik bir gelişme daha yaşandı.

SEÇİME KADAR İZİNLER İPTAL

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; Demirören Haber Ajansı’ndaki tüm çalışanların izinleri 31 Mart seçimlerine kadar iptal edildi.

DHA’da yılbaşından bu yana zam bekleyen çalışanlar ise yaşanan bu gelişmenin ardından isyan bayrağını çekti.

OKLAR SARIDANİŞMENT’E ÇEVRİLDİ

Halihazırda zam konusu yüzünden zaten moralsiz olan çalışanların şu an tamamen çöktüğü ve DHA Genel Müdürü Salih Zeki Sarıdanişmet’i eleştiri oklarının hedefine koyduğu gelen haberler arasında.

1999 yılında kurulan ve Türkiye’nin en büyük haber ajanslarından biri olan DHA’da emek-fiyat dengesinde oldukça adaletsiz bir dağılım bulunuyor.

ÇOK EMEK AZ MAAŞ

Grubun iş yoğunluğu en fazla olan kişilerinin başında gelen muhabir ve editörler, maaş olarak ise şirketin en az kazanan çalışanlarının başında.

Bir DHA çalışanının sektördeki en büyük rakibi Anadolu Ajansı’ndaki bir meslektaşına göre kazancının yüzde 50’den de az olduğu biliniyor.

MEDYARADAR/ÖZEL