Televizyon
09 Ara 2014 10:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:58

Zahide Yetiş bilinmeyenlerini ortaya döktü! "Mezarlığa gitmeyi severim!"

Cine5 ekranlarının beğeniyle takip edilen programı “İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’ye ekranların sevilen ismi sunucu Zahide Yetiş konuk oldu.

Zahide Yetiş, ekranlardan özel hayatına bilinmeyenlerini samimiyetle anlattı.

“Güzel bardaklara tutkum var”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de evlilik ve ev hayatından bahseden Zahide Yetiş’in güzel bardaklara karşı tutkusu varmış. “Mutfak ve yemek yapmak konusunda ben baştan karar aldım ve uyguluyorum, akıllı kadınlara tavsiye ederim. Evlendiğiniz kişinin annesi güzel yemek yapıyorsa eğer boşuna çırpınmayın, onun yemeklerinin tadını, adabını öğrenene kadar zaman geçecek. Ben baştan kabullendim, annem çok güzel yemek yapıyor. Birkaç tüyo alıyorum, mutfakta olmayı seviyorum. Haftasonları en sevdiğim öğün kahvaltı, kahvaltı sofrası hazırlamaya bayılırım. Güzel bardaklara bayılırım. Bir gün yemeğe davet ettiğim Cihan Aksoy sofrada bakıyor, bakıyor, bardaklardan ortaya uzanamıyor. Eşim de sonunda isterseniz bardakları önünüzden alalım dedi. Çok severim bardakları, estetik, güzel, keyifli geliyor. Güzel bir bardak görürsem mutlaka alırım.” diyerek paylaştı.

“Her çocuk anne babasını yanyana ister”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de ailesiyle ilk yüzleşmesini de paylaşan Zahide Yetiş’in anne ve babasının boşanması onu çok etkilemiş. “Anne ve babam dostane ayrılıyorlar. Hala da görüşürler. 4-5 yaşlarındaydım babaannemin korumasında, annem babaannemi çok sevdiği için, onların hikayeleri enteresan anne kız gibilerdi. Gelinimdi ayrıldılar demedi, anneme de babama da sahip çıkan bir babaanneydi. Önce etkileri negatif oldu, sonra bakınca çok şey de öğrenmişim o dönemde. Her çocuk anne babasını yanyana ister. Eleele tutuşmuş bir şekilde birlikte görmek ister. Çok oturup ağladığım yastığımı ıslattığım, babaannem üzülmesin diye ondan sakladığım olmuştur. Benim zamanımda anne babasının ayrılığı çok nadirdi, şimdi evliyi bulmak zor. O zaman konu komşu sorardı “annen nerede evlendi mi” diye. Önce üzülürdüm, sonraları ise insanlara başka şeyler söylermişim hikaye yazarmışım savunma mekanizması olarak.” diyerek anlattı.

“Annem akciğer kanseri oldu”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de ekranlarda yayınlanan kına gecesi ve gelinlikli görüntüleri ile ilgili de konuşan Zahide Yetiş o günlerde buruk bir mutluluk yaşamış “Bir tarafımda annem bir tarafımda kayınvalidem var, ikisi de o kadar çok ağladı, ki program öncesinde ağlamayacağım demişlerdi. Biz aslında Paris’te nikahımızı yaptık, evlendik. Ama annem gelemedi kemoterapi görüyordu. Bu süreçte doktor izin vermedi. Kayınvalidemde gelmedi annem gelmeyince. Sonra burada küçük bir şey yaptık. İnsanın annesinin canı yanıyorsa, seninde bir tarafın yanıyor, yine de sen güçlü olmalısın annende senin gözüne bakıyor. Akciğer kanseri annem. Zor işler bunlar. Kemoterapi gören o kadar çok insan var ki kimin başına ne gelecek ne zaman gelecek bilemiyoruz, hayatımız bugün yaşadığımız an bu an.” diyerek paylaştı.

“Parayla işim olmaz”

TRT’de İzmir Televizyonu’nda başladığı ekran kariyerine İstanbul’da devam eden Zahide Yetiş “Çok parasız kaldığım oldu. İstanbul’a geldim. İzmir’de aldığımın 4 katı maaş, ilk maaşımı aldım.  İzmir’e göre iyi kazanıyordum. İlk ay maaşım yattı, Yeşilköy pazarına gittim kardeşimle buluşacağız. Mısır aldım, ne cüzdan ne para vardı yanımda, kardeşimi aradım hemen. Bu da bana her an parasız kalabileceğimi hatırlattı. Parayla pulla işim olmaz.Evden öyle çıkarım.” dedi.

“Okan Bayülgen bir Fransız beyefendisi”

İpek Tuzcuoğlu’nun “Okan Bayülgen’in programında kendini nasıl rahat hissediyorsun?” sorusu üzerine ünlü showman ile iligili konuşan Zahide Yetiş, “Zordur Okan ama kızı İstanbul’dan sonra biraz değişti. Seviyorum Okan’ı, aklını seviyorum, son derece naif biri. Normalde karşılaşsanız Fransa’dan gelmiş gibi, haza beyefendi, son derece kibar. Bir gün programda “beni hiç sevmiyormuşsun gibi niye saldırıyorsun” dedim. “Boş ver ben saldırınca seni daha fazla severler” dedi. Programlarda magazinsel birşeyi deşifre etmek için çıkarırlarsa o beni rahatsız eder. Magazinden bir tık uzak durmuşumdur. Tüyme imkanım yoksa da tadını çıkarırım.” diyerek anlattı.

“Kulağımdan mavi boncuk çıktı”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de sunduğu sağlık programında başına gelen ilginç bir olayı da paylaşan Zahide Yetiş “Kulakta oluşan problemleri işlerken, doktorum kulağında mavi boncuk var dedi. Kulağımdan mavi bir boncuk çıkardı. Yattığım yerde kalmış sanırım, hayatımın en enteresan olayıydı, canlı yayında kulağımdan çıktı.” dedi.

“Mezarlığa gitmeyi severim”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de bilinmeyenlerini samimiyetle paylaşan Zahide Yetiş “Ben mezarlığa gitmeyi severim. Derler ya “Ölüden niye korkuyorsunuz diriden korkun” diye eninde sonunda gideceğimiz yer orası. Mezara gidip dua etmeyi severim tanıdık olmasına gerek yok. Orada kendimi daha rahat hissediyorum. Mutlaka oradan bir taş alırım. Yaşam kadar ölüm olduğunu hatırlamak için hatıradır taş. İyi ve kötüyü acı ve tatlıyı yanyana getirdiğim yerdir. Orada konuşurum da, babaannemin mezarına gittiğimde babamla beraber. Korkutan değil yaşatan yerler. Kimse ölmek istemiyor, hazırlık da çok zor ama hazırlığa başlamak için anı iyi değerlendirmek lazım, küslükler, hırs ne kadar anlamsız. Çeşitli talihsizliklerle dünyaya gelenler var onların yaptıklarını görünce kendimden utanıyorum.” diyerek paylaştı.