Gündem
11 Mayıs 2015 11:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:32

"Yüzyıllık Yalnızlık"ın çalınan ilk baskısı bulundu

Nobel ödüllü Kolombiyalı gazeteci yazar Gabriel Garcia Marquez'in başyapıtı sayılan "Yüzyıllık Yalnızlık" adlı romanının bir hafta önce çalınan ilk baskısının bulunduğu bildirildi.

BBC'nin haberine göre, polis yetkilileri, 2 Mayıs'ta Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki Corferias Sergi Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Kitap Fuarı'ndan çalınan kitabın, eski kitapların satıldığı bir tezgahta bulunduğunu açıkladı.
Geçen yıl 87 yaşında hayata veda eden Marquez'in imzasını taşıyan kitabın, antikacılar tarafından çalındığı, polisin geniş çaplı operasyon başlatmasının ardından tezgaha bırakıldığı sanılıyor.
Latin Amerika'nın en önemli kitap fuarlarından biri kabul edilen Bogota Kitap Fuarı, bu yıl Marquez ve Yüzyıllık Yalnızlık romanının geçtiği hayali Macando kentine ithaf edilmişti.
Kitabın sahibi Alvaro Castillo, ünlü yazarın, 2006'da Uruguay'ın başkenti Montevideo'daki bir sahaftan satın aldığı kitabı "Eski kitaplar satan Alvaro Castillo'ya. Geçmişten sonsuza her zaman dostun olarak kalacak Gabo" diye imzaladığını belirtmişti. Castillo, kitabın kendisi için "paha biçilemez" olduğunu vurgulamıştı.
1967'de basılan kitaba, 60 bin dolar değer biçilmişti.