Gündem
05 Ağu 2013 04:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:19

'YÜZYILIN DAVASI'NDA TARİHİ GÜN BUGÜN!

Kamuoyunda "Yüzyılın Davası" olarak nitelendirilen Ergenekon davasında bugün kararın açıklanması bekleniyor.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Prof. Dr. Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de aralarında bulunduğu 66’sı tutuklu, 275 sanığın yargılandığı ve kamuoyunda “Yüzyılın davası” olarak nitelendirilen Ergenekon davasında bugün kararın açıklanması bekleniyor.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu yerleşkesinde duruşmaya yalnızca tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar, milletvekilleri ve basın mensupları katılabilecek. Bazı sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin çağrısıyla vatandaşların bugünkü duruşma için Silivri’ye akın etmesi ihtimaline karşı, güvenlik güçleri duruşma salonu çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumu’na çıkan tüm yollarda kilometrelerce barikatlar kurulurken takviye jandarma ekipleri de Silivri’ye geldi. TEM ve E-5 karayolundan gelirken kullanılan cezaevi sapaklarında jandarma tarafından kontrol noktası oluşturulurken sivil araçların cezaevine girişine izin verilmedi. Olası bir taşkınlık ihtimali göz önünde bulundurularak güvenlik güçlerinin duruşma salonuna giden yolda çift barikat kurduğu ve cezaevine ait otoparkın da çevresine barikatlar yerleştirdiği görüldü.

 Basın mensupları da dün öğle saatlerinden itibaren duruşma salonun önünde çadır kurarak bugünkü duruşmayı beklemeye başladı.
Duruşma nedeniyle yaşanacak yoğunluktan ötürü iletişimde aksaklık olmaması için yerleşkenin çevresinde GSM operatörlerince seyyar baz istasyonları kuruldu.

 Askeri helikopterler de dün gün boyu cezaevi yerleşkesinin üzerinde güvenlik uçuşu yaptı. Duruşma nedeniyle yarın Silivri Cezaevi’ndeki açık görüş de iptal edildi.