Magazin
23 Şub 2014 22:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:57

'Yüzüklerin Efendisi'nin yıldızı Selda Bağcan hayranı çıktı!

Yüzüklerin Efendisi'nin Frodo'su Elijah Wood'un Hürriyet gazetesine verdiği özel röportajda Türk müziğine hayran olduğu ortaya çıktı.

'Yüzüklerin Efendisi'nin Frodo'su Elijah Wood'un Hürriyet gazetesine verdiği özel röportajda Türk müziğine hayran olduğu ortaya çıktı. Wood, Erkin Koray'ları, Barış Manço'ları keşfetmiş; Selda Bağcan'ın parçalarını çalan bir DJ olmuş.

'SELDA BAĞCAN'I DİNLERKEN AKLIMI KAÇIRACAK GİBİ OLDUM'

Wood'un Türk müziğine tutkusu ilk satın aldığı Türk plakları Selda Bağcan'ın 'İnce İnce' ve 'Yaylalar'ını "Dinlerken aklımı kaçıracak gibi oldum!" diyerek hatırlamasıyla Barış Manço'yu, Erkin Koray'ı, Moğollar'ı keşfederken nasıl da heyecanlandığını anlatmasıyla sınırlı değil: "Türk plakları bulacağım diye eBay'de ikinci el plaklar New York East Villlage'daki plakçıların altına üstüne getirdim."

TÜRK MÜZİĞİNE HAYRAN KALDI

Hollywood'un başarılı yıldızının İstanbul'da çalacak olmasının ayrı bir önemi var. İstanbul'a ve Türk müziğine dair fikri ve ilgisi Tarkan'dan, kebaptan, Boğaz'dan çok çok ötede: "4-5 yıl evvel DJ bir arkadaşımla plakçılar arasında dolanırken Anadolu popunu ve saykodelik Türk müziğini keşfettim. Müziğin zenginliğine, vokallerin yanıklığına hayran kaldım. Daha önce hiç böyle bir şey dinlememiştim!"

BARIŞ MANÇO...

Barış Manço'nun 'Binboğa'nın Kızı'nı ilk duyduğunda haftalarca üst üste dinlemiş, şarkıyı Twitter hesabında paylaşmış, yetmemiş DJ'lik yaptığı yerlerde mutlaka çalar olmuş. Siz bu satırları okurken Wood, Babylon'da çalmış, İstanbul plakçılarını tavaf etmiş, ertesi gün İstanbul'dan ayrılıp araya tek gecelik Kopenhag'da çalmış ve Los Angeles'ın yolunu tutmuş olacak.