Gündem
24 Şub 2023 21:40 Son Güncelleme: 24 Şub 2023 21:49

Yüzlerce kişiye mezar olmuştu! Rönesans Rezidans için reklam filmi çektirmiş: En önemli özelliği...

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yıkılan Hatay'daki Rönesans Rezidans ile yeni gelişmeler yaşandı. Rezidansın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun'un inşaat bittikten sonra çektirdiği reklam filminde; rezidansın güvenliğini ön planda tuttuğunu dile getirdiği ortaya çıktı. Görüntüler güvenlik vaadiyle satıldığı belirtilen rezidansın, en önemli özelliğinin peri kalıp sistemi ve kule vinç kullanımıyla yapılan ilk konut olduğuna dikkat çekildi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremler Türkiye'yi yasa boğdu. 11 ili etkileyen depremler çok sayıda binanın yıkılmasına ve can kayıplarının yaşanmasına yol açtı. Yıkılan binalardan biri de Hatay'daki Rönesans Rezidanstı. 'Cennetten bir kare' diye sosyal medyada reklamı yapılan rezidansın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, yurt dışına kaçarken yakalanmış ve tutuklanmıştı. Rezidans ile ilgili Çoşkun'un reklam filmi çektirdiği ortaya çıktı. Görüntüler güvenlik vaadiyle satıldığı belirtilen rezidansın, en önemli özelliğinin peri kalıp sistemi ve kule vinç kullanımıyla yapılan ilk konut olduğuna dikkat çekildi.

'REZİDANSIN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ...'

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden 11 il etkilendi. Depremde büyük yıkımın yaşandığı Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan yüzlerce kişiye mezar olan "Cennetten bir kare" sloganıyla satışı yapılan Rönesans Rezidansın "güvenliğin önde tutulduğu bir mekan" olarak satıldığı ortaya çıktı.

 

Yerel bir haber kanalında yer alan haberde, Mimar Yaşar Coşkun ile İnşaat Mühendisi Yalçın Coşkun kardeşlerin sahip olduğu Antis Yapının oluşturduğu 249 konutlu Hatay'da ilk Rezidans Yaşam Projesinin tamamlanmak üzere olduğu, konut sahiplerine Mayıs ayında anahtar teslim yapılacağı yer aldı.