Gündem
01 Ağu 2021 20:37 Son Güncelleme: 01 Ağu 2021 20:39

Yüzlerce Afgan mülteci gruplar halinde geliyor!

Sosyal medyada paylaşılan yeni bir görüntüde yüzlerce Afgan mültecinin kalabalık gruplar halinde Türkiye’ye doğru ilerlediği iddia edildi.

Türkiye günlerdir İran sınırı üzerinden gelen Afgan göçmenlerle ilgili haberleri konuşurken, sosyal medyada bugün paylaşılan bir görüntü kısa sürede gündem oldu.

KÖPEKLERDEN KAÇMAYA ÇALIŞTILAR

Yüksek bir tepeden cep telefonuyla kaydedilen videoda, yüzlerce göçmenin kalabalık gruplar halinde hareket ettikleri görülüyor. İki ayrı göçmen grubunun tepeleri aşarak hızlı hareketlerle ilerledikleri görüntülerde, hayvan sürülerini koruyan köpeklerin bu kişilere havlayarak tepki verdikleri yer alıyor. Videoyu kaydeden ise kişi her gün binlerce kişinin bu şekilde Türkiye sınırını geçtiklerini öne sürüyor.

 

VİDEO KISA SÜREDE GÜNDEM OLDU

Sosyal medyadaki çok sayıda kullanıcı ilgili videoyu hesaplarından paylaşırken, görüntülerle ilgili yorumların da ardı arkası kesilmedi. Yetkililerden görüntülerle ilgili açıklama beklediklerini ifade eden çok sayıda vatandaş, videonun nerede çekildiğini ve bu kişilerin Türkiye'ye giriş yapıp yapmadıklarını merak ettiklerini dile getirdi.

ETİKETLER
#Afgan #Afgan Mülteci