Gündem
23 Mayıs 2014 09:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:12

Yusuf Yerkel'in tekmelediği adam konuştu; Beni aradı...

Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in olayın ardından kendisini aradığını ifade eden Erdal Kocabıyık, "Beni aradı. Pişman olduğunu söyledi. Karşılıklı olarak helalleştik" dedi.

Maden faciası nedeniyle 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma’da, Başbakan’ın konvoyunun geçişi sırasında bir araca tekme atması üzerine Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in saldırısına uğrayan Erdal Kocabıyık Ege Postası'na konuştu.

"MAHCUBUM"
10 yıllık madenci olduğunu ve Soma'da yaşadığını anlatan Kocabıyık, provokatör olmadığını ve olayın ortasında kaldığını söyledi. "Başbakanımızdan da özür dilerim. Art niyetim yoktu. Dayımım oğlu vefat etmişti. Onun kızgınlığı üzgünlüğü vardı. Geçmişte eylemle olayla alakam hiç olmadı. Olayın ardından emniyete ifademi verdim. Evimden çıkamıyorum. Mahcubum.” dedi.

"HELALLEŞTİK"
Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in olayın ardından kendisini aradığını ifade eden Kocabıyık, “Yusuf Bey aradı. İletişime geçti. Helallik istedi. Ben de istedim. O da pişman olduğunu söyledi. Kendisini affettim. Helalleştik. O da beni affetti. Ben kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmadım. Olayı kamuoyunda çok yanlış anlattılar. Bana yönelik bir tehdit baskı yok.” diye konuştu.