Medya
28 Nis 2017 13:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:39

Yusuf Kaplan'dan Bakan Kılıç'la yaşadığı gerginliğin perde arkası: "Önüme bir not iliştirdi"

Yeni Şafak yazarı Kaplan, referanduma zarar vermemesi için bugüne kadar beklediğini söyledi ve Bakan Kılıç'la arasında yaşananları yazdı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın kitap fuarını ziyareti sırasında, konferans veren Yenişafak yazarı Yusuf Kaplan ile arasında 'rahatsızlık' diyalogu yaşanmıştı. Kaplan, Kılıç’a "Adam gelir dinler. Dolaşıyorsunuz, Yusuf Kaplan konuşuyor. Abuzittinin birisi değil ki. Adam 5 dakika dinler, 10 dakika dinler" demişti.

“ÖNÜME BİR NOT İLİŞTİRDİ”

Yeni Şafak yazarı Kaplan bugünkü köşesinde haftalar öncesinde yaşanan bu olayı yazdı. Olayı referanduma zarar vermesin diye bugüne kadar yazmadığını söyleyen Kaplan köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Anadolu turumuz Siirt'le başladı… Siirt'e İsmail Demirci kardeşimin ve ekibinin düzenlediği Kitap Fuarı dolayısıyla gittim. Fuarda tatsız bir hâdise yaşadık. Ne yazık ki, bu hâdise, bir anda sosyal medyada patlatıldı.

Gençlik Bakanı, Çağatay Kılıç, çalışmalarını takdir ettiğim bir bakan. Onun döneminde güzel adımlar atıldı. Fuarda, 2 saat sürecek bir konferansım vardı. Konferansa henüz başlamıştım ki, bakanın koruması önüme bir not iliştirdi: “Konuşmanızı 10 dakika içinde bitirin. Bakanımız tören yapacak burada!” Tabiî bu, şık olmayan bir davranış, salonu dolduran dinleyicilerce de hoş karşılanmadı.

Konuyu uzatmak istemiyorum. Ama hâdisenin bu yönü medyaya yansımadı. Ben de referanduma zarar vermesin diye, kendimi yıpratma pahasına da olsa sustum. Vebali büyük olacak böyle bir hâdisede konuşamazdım.

Kameraların gösterdiği 2 dakikalık bölüm, berbattı. Kameraların çekim yaptığını fark etmedim. Hiçbir insanla o kadar kaba saba konuşacak biri değilim. Ama oldu bir kere ve o görüntüler kurgulandı ve servis edildi.

Elbette fikrin bir haysiyeti vardı. Fikrin haysiyeti korunmalıydı. Fakat o şekilde değil elbette.

Tekrar özür dilerim kamuoyundan ve ilgili herkesten.

Bakanla, dertli, birikimli, kendisinden çok şey beklediğimiz Selim Cerrah kardeşimin aracılığıyla helalleştik daha sonra.

Bu konuyu yazmak istemiyordum yine de. Ama konu geldi oraya dayandı gördüğünüz gibi.”