Ekonomi
15 Ara 2023 12:28 Son Güncelleme: 15 Ara 2023 12:31

Yurt içi piyasalar bu akşama odaklandı! Gözler Moody's'te…

Bugün piyasalar kapandıktan sonra Moody's'in Türkiye değerlendirmesi bekleniyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, ekonomideki olumlu gelişmelerin etkisiyle Türkiye'nin kredi notunda ve not görünümünde iyileştirme yapabilir.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in olası Türkiye raporu bugünün takviminde yer alıyor. Moody's'in Türkiye için kredi notu halihazırda "B3" seviyesinde ve görünümü "durağan" olarak geçiyor.

Moody's, takvimde Haziran ayında görülen tarihte bir rapor yayımlamadı.

Moody's'in bugün herhangi bir açıklamaması da olası ancak beklentiler not ve görünümde değişiklik yapılacağı şeklinde.

Tahminde bulunanlar genel olarak görünümde bir değişiklik olmasını daha muhtemel görüyorlar. Bu durum gerçekleşirse görünüm "durağan"dan "pozitif"e yükselecek.

Kredi notunun değişmesi durumunda "B3"ten "B2"ye yükseltilecek.

TÜRKİYE'NİN CDS'İ 300 PUANIN ALTINA İNDİ

Dün itibarıyla Mart 2021'den bu yana ilk kez 300 baz puanın altına inen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi beklenen kararın işaretçisi oldu.

S&P GÖRÜNÜMÜ DEĞİŞTİRDİ

Bir diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'de son dönemdeki politika düzenlemeleri nedeniyle takvim dışı değerlendirmeye giderek Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti, kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.

ETİKETLER
#moody's