Gündem
08 Şub 2012 10:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:19

YURT GAZETESİ'NE ŞOK! İSİM HAKKI HANGİ ÜNLÜ POLİTİKACININ ÇIKTI?

CHP Milletvekili Durdu Özbolat'ın sahibi olduğu Yurt Gazetesi'ne “isim hakkı” şoku&...

Yurt Gazetesi'nin isim hakkının Sadettin Tantan'ın Yurt Partisi'ne ait olduğu ortaya çıktı.

Yurt Partisi İstanbul İl Başkanı Medine Ceylan adına, "CHP'nin gazetesi" Yurt'a bir ihtarname gönderilerek, 15 gün içinde "Yurt Gazetesi" isim hakkının kullanımından vazgeçilmesi gerektiği bildirildi.

İhtarnamede şöyle denildi:

İHTAR EDİLEN:

1-  YURT GAZETESİ sahibi SAYIN DURDU ÖZPOLAT,

2-Genel Yayın Yönetmeni SAYIN MERDANYANARDAĞ

3-Sorumlu Müdürü Sayın AHMET RAVALI

KONU:YURT GAZETESİ isminin izinsiz kullanılması

29 Ocak 2012'de AJANS BAŞKENT ORGANİZASYON, DANIŞMANLIK, REKLAMCILIK, MATBACILIK LİMİTEDŞİRKETİ adına yayıma başlayan YURT GAZETESİ sahibi SAYIN DURDU ÖZPOLAT, Genel Yayın Yönetmeni SAYIN MERDAN YANARDAĞ, Sorumlu Müdürü Sayın AHMET RAVALI'nın dikkatine,

Ekteki savcılık belgesinde de görüldüğü üzere YURT GAZETESİ'nin isim kullanım hakkı tarafımızdadır. Gerek televizyon reklamlarında gerekse yazılı medyada yayınlanan reklamlarda da YURT GAZETESİ'nin isminin "İZİNSİZ" kullanıldığını tespit etmiş bulunmaktayız. YURT GAZETESİ'nin ismini izinsiz kullandığınızdan dolayı maddi- manevi tarafımıza zarar verdiğiniz çok açıktır. YURT GAZETESİ'nin ismini kullanarak suç işlemektesiniz. Bu yüzden yasal yollara başvurmadan önce size çektiğimiz bu ihtarnameyi dikkate almanızı ve isim hakkınızı 15 gün içinde kullanmaktan vazgeçmenizi öneririz. Aksi takdirde tüm yasal yollara başvuracağımızın bilinmesini isteriz.

YURT GAZETESİ ADINA SAHİBİ

Yurt Partisi İstanbul İl Başkanı

MEDİNE CEYLAN

YURT GAZETESİ İSİM HAKKI KİMİN?

MedyaGündem'in elde ettiği bilgilere göre,  Mart 2011'de Sadettin Tantan'ın partisi "Yurt Gazetesi" ismini Basın Savcılığından aldı ve 100 bin gazete de basılıp dağıtıldı.

Bakalım Yurt Gazetesi bu isim şokunu nasıl atlatacak?

medyagundem