Gündem
02 Tem 2013 10:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

YURT GAZETESİ'NE HACKER SALDIRISI

Yurt Gazetesi'nin internet sayfası saldırıya uğradı. Sosyal medyada destek mesajı yağdı.

Yurt Gazetesi'nin internet sitesi saldırıya uğradı. RedHack bir hackleme olayının değil, sitenin şifrelerinin firma tarafından servis edildiğini belirtti.

İnternet siteleri, www.haber-sistemi.com tarafından sağlanan yazılımla çalışan Yurt Gazetesi, RedHack'in belirttiğine göre firmanın sistem şifreleri verilmek suretiyle hacklenmeye çalışıldı.

"Gazetemiz ve internet portalımız bugüne kadar korkmadan doğruları söyledi, doğruları yazdı. Bugünden sonra da Yurt doğruları korkmadan yazmaya devam edecek!" açıklaması yapan Yurt, sorun çözülene kadar sunucularını kapattı.

Öte yandan RedHack, Twitter'dan yazdığı mesajında, yapılanın bir hackleme olmadığını, bahsi geçen firmanın şifreleri verdiği ancak bir"hack süsü " yarattığını belirtti.

Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ yapılan saldırı sonrası Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı:

YURT'un internet sitesine yurtgazetesi.com.tr 'ye saldırı var.

Gazetemizin (YURT) internet sitesine yapılan saldırı karşısında, RedHack'e yardımları ve gösterdiği dayanışma nedeniyle teşekkür ediyoruz.

YURT Gazetesi'nin internet sitesine yönelik saldırı sürüyor. Haberlerimizi twitter üzerinden izleyin lütfen.

@TheRedHack RedHack aslanlar gibi YURT Gazetesinin sitesine saldıran iktidar uşağı gerici-faşistlerin ağzının payını veriyor.@AyyildizOrg

Büyük halk isyanına dönüşen Gezi Direnişi'nin sözcülerinden biri olan halkın gazetesi YURT, okurları ve dostlarıyla her saldırıyı aşacaktır.