Polemik & Kulis
02 Eki 2015 13:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

Yurt Gazetesi'nden transfer atağı! Hangi isimler kadroya katıldı? (Medyaradar/Özel)

Yurt Gazetesi yeniden yapılanma çerçevesinde 3 deneyimli isimle anlaştı.

CHP milletvekili Durdu Özbolat'ın sahibi olduğu Yurt Gazetesi'nde bir süre önce şok ayrılıklar yaşanmıştı.

Başta gazetenin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ olmak üzere birçok isim yaşanan maddi kriz nedeniyle gazeteyle yollarını ayırmıştı.

Bu ayrılıkların ardından Genel Yayın Yönetmenliği görevine deneyimli gazeteci Veysi Şahin getirildi.Ve yönetim bu değişikliğin ardından kurulduğu günden beri kanayan yara olan maaşların ödenmemesi sorununa çözüm bulmak için harekete geçti.

Çalışanların Ocak ayından Ağustos ayına kadar olan alacakları ödenirken diğer taraftan transfer atağı da başlatıldı.

Gazete 3 deneyimli ismi kadroya kattı.

İşte o isimler ve yürütecekleri görevler:

Dilhun Gençdal (İstihbarat Şefi): İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Dilhun Gençdal 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyonu'nda (İÜRTV) çalışmaya başladı. 2003-2005 yılları arasında Kanal D Haber'de stajyerlik yaptı. 2006 yılında üniversiteden mezun olup, kendi alanında iş bulamayınca kısa bir dönem ücretli ilkokul öğretmenliği yaptı. Kısa süren öğretmenlik deneyiminin ardından 2007 yılında Anka Haber Ajansı'nda muhabir olarak işe başladı. Anka Haber Ajansı'nda 10 ay çalıştıktan sonra 22 Temmuz 2008'de Doğan Haber Ajansı'na transfer oldu.5,5 yıl süreyle DHA'da ağırlıklı olarak siyasi ve toplumsal olayları takip eden Dilhun Gençdal, ardından Habertürk TV kadrosuna katıldı.Gençdal 2014 yılının Ağustos ayında kanalla yollarını ayırmıştı.



Serap Belovacıklı (Politika editörü): Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Belovacıklı BBC Eğitim Merkezi'nde diksiyon, Basın Enstitüsü Derneği'nde ise Bilgisayar Destekli Araştırma Habercilik dersleri aldı. Mesleğe 2007 yılında Olay TV'de Yönetmen olarak adım atan Belovacıklı daha sonra Habertürk'e transfer oldu.Burada 2 yıl süreyle çalışan deneyimli gazeteci ardından Akşam gazetesinin internet sitesi editör kadrosuna katıldı. Bir süre sonra Artı1 TV'ye geçiş yapan Belovacıklı kısa bir süre TVEM'de sunuculuk görevinde de bulundu.



Gazeteye Yazıişleri Koordinatörü olarak katılan bir diğer isim ise Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Ceyda Karan'ın eşi Süleyman Karan oldu.

Her üç isim de gazetenin künyesinde yerlerini aldılar.

MEDYARADAR/ÖZEL