Polemik & Kulis
31 Oca 2014 15:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:54

Yurt Gazetesinden çifte ayrılık! Hangi köşe yazarları veda etti?

Yurt Gazetesi yazarları Atilla Özsever ve Mustafa Sönmez bugün yayınladıkları veda yazılarıyla Yurt gazetesinden ayrıldılar.

Atilla Özsever “Veda Yazısı” başlıklı yazısında “Yurt Gazetesi’nin yayın hayatına başladığı iki yıldan bu yana, haftada iki gün köşe yazısı yazdım. Bu arada, zaman zaman da çalışma yaşamı ile ilgili haberler yaptım. Gazete ile ilgili ekonomik sorunlar nedeniyle, bundan böyle yazılarıma son veriyorum. Başta Ekonomi Servisi olmak üzere, yardımcı olan tüm arkadaşlara, basın emekçilerine teşekkür ederim. Destek mesajları ve telefonlarıyla beni yüreklendiren dostlara, bilgilendiren haber kaynaklarına ve tüm okurlara da teşekkürü borç bilirim. Başka bir zamanda, başka bir yerde buluşmak umuduyla, şimdilik hoşça kalın…” ifadelerini kullandı.

Mustafa Sönmez de “AKP’nin Faiz Enkazı: Uzun Bir Kış...” başlıklı yazısının satırlarında Yurt gazetesinden ayrıldığını şu satırlarla kaleme aldı:

Sevgili Merdan Yanardağ’ın daveti üzerine 22 Mart 2013’ten bu yana, yani 10 aydır, haftada 5 gün bu köşede yazıyorum. Bu, 10 ayda 200 yazı eder. Bir hayli emek, fedakârlık… Yurt’a vedamı twitter hesabımdan duyurmuştum. Görmeyenler için aktarıyorum; ‘Nisan 2013'ten bu yana haftada 5 gün yazdığım Yurt Gazetesi'ndeki yazılarıma 1 Şubat'ta son veriyorum. Gazete ödeme güçlüğü yaşıyor, neden bu. Yurt ile uygar bir biçimde sözleşmemizi sonlandırdık. Yurt gibi projelerin yaşaması gerek. Ama profesyonel işletmecilik olmadan olmuyor’. Herkese esenlikler diliyorum”