Polemik & Kulis
12 Şub 2019 14:18 Son Güncelleme: 12 Şub 2019 14:51

Yurt Gazetesi’nde gece yarısı operasyonu! Genel Yayın Yönetmeni görevden alındı! (Medyaradar/Özel)

Çalışanların ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle sık sık iş bırakma ve gazetenin yayınlanmaması gibi haberlerle gündeme gelen Yurt Gazetesi’nde gece yarısı operasyonu yaşandı.

Çalışanların ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle sık sık iş bırakma ve gazetenin yayınlanmaması gibi haberlerle gündeme gelen Yurt Gazetesi’nde gece yarısı operasyonu yaşandığı öğrenildi.

Genel Yayın Yönetmeni Veysi Şahin dün gece yapılan beklenmedik bir operasyon ile görevden alındı. Yerine bir dönem gazetede belediye haberleri yapan ve Yurdun Sesi adlı sayfayı hazırlayan Ali Avcu getirildi.

Son olarak sorumlu eski yazı işleri müdürlerinden Hakan Gülseven’in bir haber nedeniyle aldığı para cezasının gazete tarafından ödenmemesi üzerine tutuklanarak cezaevine konulmasıyla tartışma konusu olan CHP’li Durdu Özbolat’a ait Yurt Gazetesi’nde sular durulmuyor.

Medyaradar’ın edindiği kulis bilgilerine göre; 4 aydır maaş ödenmeyen Yurt Gazetesi’nde geçtiğimiz Cuma günü yaşanan “para” krizi Haber Müdürü Cafer Özilhan’ın istifasıyla sonuçlandı. Bir süre önce vefat eden CHP’nin eski İletişim Koordinatörü ve Genel Başkan Basın Danışmanı Baki Özilhan’ın kardeşi olan Cafer Özilhan’ın istifası üzerine gazetenin patronu Durdu Özbolat haber müdürlüğüne Ali Avcu’nun getirilmesini istedi. Ancak Genel Yayın Yönetmeni Veysi Şahin buna itiraz etti.

Ali Avcu’nun, yaklaşık 1,5 yıl önce gazetede çalışırken Maltepe Belediyesi’ne ilişkin akçeli bir haber ve oğlunun belediyede işe alınmaması nedeniyle kavga ettiği Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın durumu ilettiği gazetenin sahibi Durdu Özbolat tarafından bizzat işten çıkarıldığı iddia edildi.

Ali Avcu’nun bu olay sonrasında sahibi olduğu "Toplumsal Ses” adlı internet sitesinde Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile ilgili çok sayıda suçlayıcı haberlere yer verdiği de ifade edilen iddialar arasında.

Veysi Şahin’in geçmişte yaşanan bu olaylar nedeniyle itiraz ettiği Ali Avcu’nun ısrarla bu göreve getirilmek istenmesi ve dün (pazartesi) yapılacağı sözü verilen çalışanlara maaş ödenmemesi nedeniyle bugün yayınlanan gazetenin sayfalarının bir kısmını yapmayı reddettiği öğrenildi.

Gece saat 22.00’ye kadar süren kriz, patron Durdu Özbolat’ın Veysi Şahin’i görevden alarak, gazeteye haber müdürü olmasını istediği Ali Avcu’yu genel yayın yönetmenliğine getirmesiyle sonuçlandı. 1,5 yıl önce kovulduğu gazeteye gece yarısı yaşanan şok operasyonla genel yayın yönetmeni olarak tepeden inen Ali Avcu ve ekibinin apar topar hazırladıkları gazeteyi baskıya gönderdikleri ifade edildi.

Veysi Şahin’in görevden alınması üzerine Yayın Koordinötürü Süleyman Karan ile Görsel Yönetmen Ali Gürdil’in de görevlerinden ayrıldıkları belirtildi.

Öte yandan Yaysat’ın kapanması üzerine dağıtım işinde Turkuvaz Grubu ile anlaşamayan Yurt Gazetesi’nin, Basın İlan hakkını kaybetmemek için çok sınırlı sayıda basıldığı yaklaşık 3 aydır bayilere satışa gönderilmediği öğrenildi. Bu nedenle gazete bayilerinde Yurt Gazetesi bulunmuyor.

Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden alınan Veysi Şahin