Gündem
26 Oca 2012 16:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:16

YURT GAZETESİ 29 OCAK'TA ÇIKIYOR! YAZAR KADROSUNDA KİMLER VAR? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Genel Yayın Yönetmenliğini Merdan Yanardağ'ın yaptığı Yurt Gazetesi 29 Ocak'ta bayilerde olacak.Gazetede kimler yazacak?

YURT GAZETESİ 29 Ocak Pazar günü bayilerde...

İŞTE YURT GAZETESİ YAYIN KURULU ADINA YAPILAN O AÇIKLAMA...

Değerli meslektaşlarımız, dostlarımız, arkadaşlarımız,

Bağımsız Halk Gazetesi YURT, 29 Ocak 2012 Pazar günü bayilerde olacak.
Milletvekili-işadamı Durdu Özbolat, büyük medya patronlarının bile sindiği, geri çekildiği ve akçalı ilişkileri nedeniyle meslek ilkelerinden taviz verdiği bir dönemde cesaretle bu projede yer almış ve dahası yayıncılık sorumluluğunu üstlenmiştir.
Gazeteci Merdan Yanardağ liderliğinde yayına hazırlanan Yurt Gazetesi, Türkiye genelindeki yaklaşık 27 bin bayi ve satış noktasında okuyucunun karşısına çıkıyor.
Gazetemiz 16 sayfadır. 8 sayfası renkli, Pazar günleri  8 sayfalık bulmaca eki ile birlikte yayımlanmaya başlanacak ve 50 kuruştan satılacak.
Seçkin ve deneyimli bir kadro tarafından hazırlanan Yurt Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’dır. Gazetenin yazı işleri müdürleri İdris Adil, Hicran Aygün, Ahmet Ravalı (sorumlu) ve Tosun Yavuz’dur (spor). Görsel Yönetmen Tekin Cebeci  ve Haber Müdürü Cengiz Erdinç olurken, deneyimli gazeteci Nahit Duru da Ankara Temsilcimizi üstlendi.
Hiçbir basın grubu, siyasi parti, örgüt veya baskı grubu ile bağı olmayan, gerçek anlamda bağımsız ve bağlantısız bir halk gazetesi olan Yurt; egemen, yerleşik ve yukarıdan dayatılan gazetecilik anlayışına alternatif bir yayın çizgisi izleyerek iktidarlar ve güç odakları dışında duran bir gazete olma özelliğini sürdürüp koruyacaktır.
Yurt; korkmadan, boyun eğmeden, susmadan, gözlerini kapatmadan habercilik yapılan, muhalif bir gazete olacak.
Yurt; pornografiye, küfre, hakarete başvurmadan, lümpen bir ağız kullanmadan, kadını aşağılamadan, insan onuruyla oynamadan habercilik yapacak.
Yurt; özgürlükleri ve demokrasiyi savunacak.
İnsanlığın ilerici birikimine ve Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkacak. Şovenizme, dinsel ve etnik ayrımcılığa karşı çıkacak; toplumcu, halktan yana ve yurtsever bir gazete olacak.
Yurt; aynı zamanda eğlenceli bir gazete olacak. Magazin haberleri, her gün tam sayfa bulmacası ile keyif verecek. Türkiye’nin tartışmasız en iyi polisiye yazarı olan Celil Oker’in gazetemiz için hazırladığı polisiye dizisini ilgiyle okuyacaksınız.

Değerli meslektaşlarımız,
İşte, severek okuyup, yazı tadı alacağınız usta ve etkili yazarlarımız;
Cüneyt Ülsever, Merdan Yanardağ, Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel, Prof. Yaşar Nuri Öztürk, Prof. Dr. İzzettin Doğan, Prof. Dr. Korkut Boratav, İsmet Solak, Nihat Behram, Cevher Kantarcı, Atilla Akar, Atilla Özsever, Celil Oker (polisiye seri roman) , Tayfun Talipoğlu, Yaşar Seyman, Kahraman Tazeoğlu, Hakan Gülseven, İdris Adil, İnci Hekimoğlu, Muzaffer Kara, Nahit Duru, Necdet Saraç, Rana Ulaş, Sener Köksümer, Şükrü Yavuz, Yılmaz Polat.
Korkmuyor, boyun eğmiyor ve geleceğe gülümseyerek geliyoruz!
29 Ocak 2012 Pazar günü buluşmak üzere.


Yurt Gazetesi Yayın Kurulu adına
MERDAN YANARDAĞ


MEDYARADAR/ÖZEL