Gündem
06 Eki 2013 11:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:41

YURDUM ÜNLÜLERİNİN TWİTTER'LA İMTİHANI! EN İYİ KİM KULLANIYOR?

Vatan yazarı Ömür Özdemir şov dünyasının sanal dünyadaki faaliyetlerini aktardı..

Ebru Gündeş, Serdar Ortaç, Tarkan, Ajda Pekkan, Seda Sayan, Murat Boz gibi ünlülerin Twitter’ı ne şekilde kullandıklarını analiz eden Özdemir Twitter’ı en iyi kullanan isim olarak da Demet Akalın’ı seçti..

İşte o yazının bir kısmı;

Gülben Ergen 2 milyon 900 bin civarı bir takipçisi var. Twitter’a ilk giren ünlülerden. Hep bir ’Ay canım teşekkür ederim’ durumu var ve bu yüzden de çok sıkıcı. Genellikle diğer ünlülerle iletişim halinde ama günahını almayalım arada bir hayranlarıyla da mention’laşıyor. Sinirlendiren biri olursa Mevlana’dan özlü bir söz paylaşarak ayar veriyor. Twitter’da televizyondakinden bir tık daha az yapmacık gibi görünüyor sanki. Çocuklar Gülsün Diye kampanyasını Twitter hesabından sürdürmesi takdire şayan.

Seda Sayan 233 bin civarı bir takipçisi var kendilerinin. Twitter’a geç girenlerden olsa da şu aralar zaman ayırıyor oraya. Gerçi whatsapp gibi kullanmasa iyi ama neyse. Twitter’daki Seda Sayan ise ekrandakinden çok daha farklı. Adeta bir plaza kadını gibi kullanıyor hesabını. Özlü söz paylaşmaması en büyük artısı

Tarkan Normal şartlarda 3-5 milyon takipçisi olması gereken Tarkan, sadece konser tarihlerini, sosyal sorumluluk projelerini ve özel günlerde yaptığı sürprizleri paylaştığı ve tek taraflı iletişim sürdürdüğü için sadece 1 milyon 790 bin takipçiye sahip. Normal şartlarda bu iletişim biçimi hoş karşılanmaz aslında ama bahsi geçen kişi Tarkan olunca ben de dahil kimse yadırgamıyor.

Ajda Pekkan Çok fazla Twitter’a girmiyor. Çok nadiren bir şeyler yazıyor. 1 milyon 800 bin takipcisi olsa da gerek yazdıklarıyla, gerekse genel tavrıyla Twitter ahalisince pek beğenilen bir Ajda Pekkan hesabı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Ebru Gündeş 410 bin küsür takipçili Ebru Gündeş, son zamanlarda Twitter’ı aktif kullanıyor. Sanırım birileri ona ’Twitter’da daha aktif olmalısın’ demiş. Demiş de bir şeyi unutmuşlar. Sayfasına göz attığımda 100 tweetin 98’i retweetlediği övgü tweetlerinden ibaret. Bu sayıyı minimuma çekmesi gerekiyor.

Yıldız Tilbe Twitter’ın en sevilen ünlülerinden. Orada çok samimi, çok komik ve çok şaşırtıcı. Gelgelelim 155 bin gibi çapına göre az bir takipçi sayısına sahip. Kimseyi takip etmemesi tuhaf ve sevimsiz duruyor. Gelen sorulara kayıtsız kalmaması ise bu sevimsizliği bir nebze azaltıyor. Gecenin bir saati saçını fönlerken çektiği bir fotoğrafı paylaşabilir, dans ettiği bir videoyu paylaşabilir, kısacası her şeyi yapabilir Yıldız Tilbe Twitter hesabından. Sürprizlerle dolu bu hesabı takipleyin bence.

Yılmaz Morgül O da Yıldız Tilbe gibi Twitter’ın eğlenceli ve sevilen isimlerinden. 168 bin gibi fena olmayan bir takipçi sayısına sahip. Takip ettiğinizde ’Kol böreği gibiyim çok tatlıyım çok’, ’Haliniz varsa gülün gözyaşlarınız morgülün’ gibi tweetlerle karşılaşabilirsiniz, hatta bu tweetlerin sonuna yedi adet yıldız eklediğini görebilirsiniz, şaşırmayın, alışacaksınız. Twitter’da kafa dağıtmak isteyenler için mutlaka takip edilmesi gereken bir hesap.

Demet Akalın Hep söylüyorum, bence Twitter’ı en iyi kullanan ünlü o. Gün geliyor sevgilisine en baba atarını yapıyor, aşkını itiraf ediyor, hamile olduğunu oradan duyuruyor, kısaca hesapsız kitapsız, adeta komşunun evde sıkılan çılgın kızı Demet gibi kullanıyor Twitter’ı. 3 milyon 145 bin küsür gibi oldukça yüksek bir takipçi sayısının olması da söylediklerimin sağlaması gibi

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN