Dünya
13 Kas 2022 08:50 Son Güncelleme: 13 Kas 2022 08:55

Yunanistan'ı karıştıran olayın arkasında FETÖ'cüler çıktı!

Yunanistan'dan ABD'ye giden uçağa terör ihbarı yapıldı. Uçak Atina'ya geri döndü. Bu olayın arkasından bir FETÖ'cü erkek şahıs çıktı. Beraber yaşadığı diğer FETÖ'cü Mehmet A.K'nın eşinin ve ailesinin yanına gitmesini kıskandığı için ihbarı yaptığı öğrenildi.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da perşembe gecesi Amerikan ve Yunan istihbarat teşkilatlarını ‘alarm’a geçiren krizin ardında terör örgütü FETÖ’nün iki mensubunun olduğu ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Yorgo Kırbaki'nin haberine göre Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA), Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) havayollarının, perşembe gecesi, Atina-New York seferini yapan yolcu uçağında ‘sahte seyahat belgeleri olan bir terör şüphelisinin bulunabileceğine’ ilişkin, Yunan İstihbarat Teşkilatı’na (EYP) bilgi vermesi üzerine, Atina’da korkulu saatler yaşanmıştı. BAE’nin 228 yolcu ve 18 kişilik mürettebatı ile Atina-New York seferini yapan yolcu uçağının pilotuna İtalya üzerindeyken en yakın havaalanına inmesi talimatı verilmişti. İtalya ve Fransa hava kontrol kuleleri iniş izni vermeyince, uçak Yunan hava sahasına girdikten sonra Girit’ten havalanan 2 adet F-16 savaş uçağı refakatinde Atina havaalanına indirilmişti. Yapılan kontrollerde, ABD’den verilen istihbarat bilgilerine uyan yolcuya rastlanmamıştı.
Atina-Dubai seferini yapan BAE yolcu uçağına da, tedbir amaçlı kontrollerin yapılması için saatlerce kalkış izni verilmemişti.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da perşembe gecesi Amerikan ve Yunan istihbarat teşkilatlarını ‘alarm’a geçiren krizin ardında terör örgütü FETÖ’nün iki mensubunun olduğu ortaya çıktı.

ECZACILIK OKUDU

Yunan medyasında dün 35 yaşındaki Türk vatandaşının Mehmet A.K. isimli FETÖ üyesi olduğu belirtildi. Aynı haberlerde ev arkadaşının “Mehmet A.K.’nin ailesinin yaşadığı New York’a gitmek için vize başvurusunda bulunmasına üzüldüğü ve Atina’dan ayrılmasını engellemek için ABD Büyükelçiliğiği’ne sözkonusu e-postayı gönderdiği” öne sürüldü. Yunan medyasında ayrıca, Mehmet A.K. hakkında şu bilgilere de yer verildi: “Erzurum Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 2011’de mezun oldu. Topkapı Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nde, ardından 6 yıl süreyle eczanelerde çalıştı. Eşi ve çocuğu ile birlikte 2019’da Yunanistan’a kaçtı. İltica talebi kabul edildi ve 2025’e kadar geçici oturma izni verildi. Bir süre sonra eşi ve çocuğu ABD’ye gitti. Kendisi de ABD’ye gitmek için vize başvurusunda bulundu.”

25 BİN FETÖ’CÜ YUNANİSTAN’A KAÇTI

FETÖ’cülerin Yunanistan’a kaçışları 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden bir gün sonra başladı. Darbeci 8 asker, askeri bir helikopter ile Dedeağaç şehrine kaçtılar. Yunan mahkemeleri, Türkiye’nin iade taleplerini reddetti, darbeci 8 askere iltica hakkı tanıdı.

Geçen 6 yılda, Türkiye’den Yunanistan’a kaçan FETÖ’cü sayısının 25 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Bunların büyük bir bölümü, bir süre Yunanistan’da kaldıktan sonra, çeşitli Avrupa ülkelerine gittiler. Yunanistan’da yaşayan FETÖ’cü sayısının 4-5 bin civarında olduğu sanılıyor. Yunan medyasında, darbeci 8 askerin, geçen yıl gizlice Belçika, Almanya ve Kanada’ya gittikleri öne sürülmüştü. FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen, eylül ayında Yunan Alpha televizyonuna “Yunanistan küçük bir ülke. Buna rağmen onca insanı kabul etti. Bu önemli ve takdire şayandır” demişti.