Gündem
28 Eki 2010 17:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

YUNANİSTAN'DAKİ CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASINA HANGİ DİZİ DAMGASINI VURDU?

Cumhuriyet Bayramı için Atina'da yapılan kutlamalar, bir Türk dizisinin adeta gala gecesi gibi oldu

Cumhuriyet Bayramı için Atina'da yapılan kutlamalara, Yunanistan'da reyting rekorları kıran 'Binbir Gece' dizisi damgasını vurdu.

İlk kez Türkiye?nin Atina Büyükelçiliği binası yerine, 1980 yılında Yunanistan'ın AB üyeliği anlaşmasının imzalandığı Yunan başkentinin mimari incilerinden neoklasik Zapyon Sarayı'nda verilen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda 'Binbir Gece' dizisinin başrol oyuncuları Halit Ergenç ile Bergüzar Korel şeref konuğuydu.

Yunan 'Ant1' televizyonunda gösterilen ve reyting rekorları kıran 'Binbir Gece' dizisinin 'Onur' ve 'Şehrazat'ı resepsiyona gelince izdiham yaşandı.

Resepsiyonlardaki protokol geleneğini unutan davetliler Bergüzar Korel ve Halit Ergenç ile fotoğraf çektirmek için yarıştı. Ergenç 'Atina'da çok büyük bir ilgiyle karşılaştık. Diziyi çevirirken bu kadar uluslararası başarı elde edeceğini düşünmemiştik' dedi. Ergenç ve Korel, Atina'da bir basın toplantısı düzenlediler ve tarihi Akropolis mabedini ziyaret ettiler. Ney ustası Ömer Erdoğdular yönetimindeki Yunanlı saz sanatçılarından oluşan grubun çaldığı klasik Türk müziği eserleri geceye ayrı renk kattı. Dev ekranlarda ise Türkiye tanıtıldı.