Gündem
26 Mar 2014 16:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:01

Yunan gazetesinden skandal karikatür! Camiyi nasıl çizdiler?

Yunan Gazetesi Tanea bugün yayınladığı bir karikatürle skandala imza attı. Karikatürde caminin üstüne geçirilmiş bir sütyen bulunuyor.

Daha öncede benzer skandallara imza atan karikatürist Tanea için yaptığı çirkin çizimle tepki topladı. Gazetede bugün yayınlanan karikatür de hem cami hem de Erdoğan hedef alındı.

Kırmızı bir sütyenin caminin minarelerine geçirildiği karikatürde "
Yunan karikatürist Dimitris Hacopulos'a ait olan başka çizimler de tepkilere neden olmuştu.


Daha önce de SYRIZA'yı hedef alarak yaptığı bir çizim ( streap tease yapan iki kadın) SYRIZA'yı kızdırmıştı. Seksist olduğu gerekçesiyle Hacopulos eleştirilmişti.

Yunan Radyo ve Televizyon Kurumu ERT kapatıldığında, gazeteciler ve halk ERT binasını "işgal" etmiş, ERT'in kapatılmasını protesto ederken biri SYRIZA'lı iki kadın milletvekili polisin içeri girmesini engellemek için demir parmaklıklara tırmanmıştı. Bu duruma gönderme yaparak çizdiği karikatürde kalabalıktaki iki kişinin konuşması ise şöyleydi:

- Sağdaki Rahik, soldaki Zoi
- Başka birşey de yapıyorlar mı?
- Dava açtıklarını da duydum ama en iyisi sen garsona sor.  (SYRIZA milletvekili Zoi Konstandopulu hem avukat, hem de demir parmaklıklara çıktığında polise "Ben milletvekiliyim, beni ittiğiniz için size dava açacağım" demişti.)

Kendisine yöneltilen eleştirilerden sonra Hacopulos, topuklu ayakkabıların altında Che Guevera'nın bulunduğu karikatürü çizmiş, ideolojiyi kadınsal bir şovla "ezdikleri" gibi bir anlam çıkartmaya çalışmıştı.