Dünya
05 Nis 2021 23:27 Son Güncelleme: 05 Nis 2021 23:36

Yunan basınından ‘bildiri’ manşeti! ‘Türkiye'de iç savaş patlak verdi’

Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile Cübbeli Amiral ile ilgili bildiri hazırlayan ve bu sabah saatlerinde 10’u hakkında gözaltı kararı verilen 104 emekli amiral ile ilgili tartışmalar sürerken, Yunan basını da olayı gündemine taşıdı.

Yunan basınında konuya en geniş yeri ayıran ise ülkenin popüler günlük gazetesi Kathimerini oldu.

Kathimerini, emekli amirallere ilişkin gözaltı kararını “Mavi Vatan kışkırtıcısı gözaltına alındı” ifadeleriyle haberleştirdi. “Emekli amirallerin devlet güvenliği ve anayasal düzene karşı komplo düzenlediklerinden şüpheleniliyor” denilen haberde, imzacı amirallerin “Montrö’nün Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değiştirilme olasılığını Türk devleti için bir tehdit olarak gördükleri” vurgulandı.

Ethnos gazetesinde Maria Zaharaki isimli haberde ise, emekli amiraller hakkındaki gözaltı kararını “Türkiye’de deprem” olarak nitelendirerek “Türkiye’de yoğun bir siyasi kriz yaşanıyor. Muhalefet açıklamayı destekledi” ifadelerine yer verildi.

Gazetenin Türk medyasından aktardığı bilgilere göre ise, emekli amirallerin koruma ve askeri tesislerden yararlanma haklarının ellerinden alındığına dikkat çekildi.

Ülkenin milliyetçi yayın organlarından Pentapostgama ise, yaşanan gelişmeleri “Türkiye'de iç savaş patlak verdi: Montrö Antlaşması açıklaması nedeniyle emekli amiraller tutuklandı” başlığıyla verdi

Ülkede “hızlı bir kutuplaşmanın yaşandığını” söyleyen gazetenin haberinde ayrıca, gözaltına alınan Cem Gürdeniz’in eşi ile CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un Twitter paylaşımlarına da yer verildi.