Gündem
08 Tem 2023 22:29 Son Güncelleme: 08 Tem 2023 22:31

Yunan Bakan'dan dostluk mesajı: Türkiye'ye zeytin dalı uzatıyoruz

Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesini istediklerini belirterek "(Türkiye'ye) Zeytin dalı uzatmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'dan ardı ardına Türkiye'ye yönelik barış mesajları geliyor. Son olarak Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, "Komşu Türkiye'ye ilişkin şunu söyleyeyim ki halklarımızın barış içinde birlikte var oluşu için zeytin dalı uzatmaya devam ediyoruz. Biz bunu arzuluyoruz." ifadelerini kullandı.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, iki ülke halklarının barışçıl birlikteliği için Türkiye'ye "zeytin dalı uzatmaya devam ettiklerini" söyledi.

Yeni hükümet programına ilişkin mecliste düzenlenen görüşmelerde söz alan Dendias, ülkesinin yeni dönemdeki savunma politikalarını değerlendirdi.

Dendias, "Komşu Türkiye'ye ilişkin şunu söyleyeyim ki halklarımızın barış içinde birlikte var oluşu için zeytin dalı uzatmaya devam ediyoruz. Biz bunu arzuluyoruz, Türk halkının da bunu arzuladığına inanıyoruz ve özellikle (Türkiye'de yaşanan) deprem afetinin ardından açılan fırsat penceresiyle komşumuzla ilişkilerde iyileşme öngörüyoruz." diye konuştu.