Dünya
04 Eyl 2023 07:22 Son Güncelleme: 04 Eyl 2023 07:23

Yunan Bakan Türkiye’ye geliyor!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis, 5 Eylül'de Türkiye'ye geliyor. Gerapetritis, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya gelecek. Son zamanlarda özellikle iki ülke arasında olumlu ilerleyen sürecin ardından gerçekleşecek görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alınacak.

Türkiye'deki deprem, Yunanistan’daki yangın felaketleri sonrası Ankara ve Atina arasındaki buzlar hızla eriyeme başladı. Birbirine yardım eli uzatan iki ülke bu çerçevede anlaşmazlıkları çözmek için adımlar atmaya devam ediyor. Son dönemde normalleşme adımlarının atıldığı Ankara-Atina hattında kritik bir ziyaret gerçekleşecek.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis, 5 Eylül’de Türkiye’ye çalışma ziyaretinde bulunacak. Konuk bakan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya gelecek.

Son zamanlarda özellikle iki ülke arasında olumlu ilerleyen sürecin ardından gerçekleşecek görüşmede, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili ilişkiler ele alınacak. Toplantıda, ayrıca bölgesel konular da değerlendirilecek.

Yunan Bakan Gerapetritis, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, iki ülkenin hükümetlerinde de yeni isimlerin yer aldığına vurgu yapmış ve iki ülke arasındaki yeni dönem için, "Amaç, takdir ve karşılıklı güven ilişkisi inşa etmektir" ifadelerini kullanmıştı.