Gündem
10 Mayıs 2010 11:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:17

YUMRUKLU SALDIRILARDA ŞOK GELİŞME! "SORUMLU VATANDAŞ" KİM, BELGEDE NELER VAR?

Samsun'da Ahmet Türk'e, Kayseri'de Enerji Bakanı Taner Yıldız'a yönelik yumruklu saldırılarda sürpriz bir gelişme yaşandı.

Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar'ın yazısı...

Samsun'da Ahmet Türk'e, Kayseri'de Enerji Bakanı Taner Yıldız'a yönelik yumruklu saldırılarda sürpriz bir gelişme yaşandı.

20 Nisan günü saat 03.05'de "sorumluvatandas2@hotmail" adresinden Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün internet sayfasına gönderilen elektronik postada, iki saldırıda da Türk İntikam Birliği Teşkilatı'nın (TİBT) parmağı olduğu iddiasına yer verildi.

Bu örgüt, kamuoyunda Türk İntikam Tugayı (TİT) olarak bilinen örgütün 1999 yılından sonra yeni yapılanması olarak adlandırılıyor. Kuruluş tarihi, Ergenekon'un sivil yapılanmaya giriştiği 1999 yılına denk düşüyor.

Bakan Yıldız'a yumruk atan saldırganın bu örgüte bağlı olduğunu iddia eden meçhul ihbarcı, mesajının son bölümünde şu ifadelere yer verdi: "Liderliğini S.A'nın (mesajda ismi açık yazılı) yaptığı TİBT örgütü yıllardır internet üzerinden terör yayınlarını sürdürmekte adeta resmi yayın organlarında suikastçi eğitimi vermekte militan yetiştirmektedir. Ahmet Türk'e yumruk atma girişiminde de bu örgütün parmağı olduğu düşünülmektedir."

Kayseri Emniyeti, kendilerine iletilen bu mesajı, 21 Nisan'da Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndererek, ihbarcının bulunması ve ifadesine başvurulması için izin istedi.

Yapılan soruşturma sonucunda eylemde örgütsel bağlantılar bulunabilir mi, göreceğiz. Ancak ilk izlenimler, kişisel reaksiyona dayalı olmadığı, milliyetçi/ulusalcı şahıslar üzerinden provokatif eylemlerin örgütlü şekilde koordine edildiği yönündedir.

Saldırganın facebooktaki paylaşım sitesinin eylem günü ikinci şahıslar tarafından müdahale edilerek kapatılması, bir sendikacının polislerin evde arama yaptığı sırada saldırganın eşini arayarak yardım sözü vermesi, Ergenekon'a para aktardığı iddia edilen bir avukatla bir gazetecinin saldırganla yakın ilişkisi mercek altında.

Mesajdaki önemli bir ayrıntı ise suikastçı eğitiminin internet üzerinden verildiği iddiasıdır. Birçok şahsın hassasiyetleri veya eğilimleri üzerinden ince işçilik yapıldığı anlaşılıyor.

Ayrıca, saldırganın facebook sitesinde "Yılmaz Özdil ve yazıları" isimli siteye hayran olduğu anlaşılıyor. Bakana yönelik saldırıdan önceki Ahmet Türk'ün yumruklanmasını "meşru" gören Hürriyet yazarı, herhalde sorumsuzluğunun farkındadır.

Saldırgan ise sorgusunda; kendini "Ülkücü" olarak tanımlıyor, "pişmanım" diyor, eylemi için "bireysel tepki" tanımı yapıyor, saldırı esnasındaki "Türk milletinin yumruğu bu yumruk" sloganıyla ilgili soruyu cevapsız bırakıyor.

Bu arada meçhul postayla ilgili iddiaları ciddiye almayanlara, CHP'li Önder Sav'ın Mustafa Sarıgül'le ilgili "suikast" iddialarının meçhul bir postaya bağlı olduğunu, Yılmaz Özdil'in de bu iddiayı dünkü yazısında "resmi açıklama" olarak kabul ettiğini hatırlatmak isterim

İŞTE O BELGE!