Gündem
22 Mayıs 2014 15:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:12

Yükselir'den Zaman yazarına şok sözler; Akıl sağlığını yitirmiş!

A Haber’de Nihan Günay’ın sunduğu Medya Dünyası’na konuk olan Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir’den, Zaman Gazetesi yazarlarından Ali Ünal’ın Soma ile ilgili yazılarını " Akıl sağlığını yitirmiş" şeklinde değerlendirdi.

 Yükselir Ali Ünal için şunları söyledi: "Akıl sağlığı gitmiş bu adamın. Bunların derhal en yakın bir akıl hastanesine gidip rapor alması lazım. Bunlar köşe yazarı inanamıyorum. Dinen bunu yorumlama ustalığına sahip değilim ama insani olarak bunların gerçekten akıl sağlığını yitirmiş olduğunu söyleyebilirim. Bu kadar acı ve ölümün üstüne bu tür yorumları yapabilmek, ne insanlıkla ne adamlıkla ne çağdaşlıkla bağdaşmıyor. Din böyle bir şey mi? Diyelim ki ben çaldım, benim oğlumun ne günahı var ya? Bu nasıl bir gaddarlık? Oradaki insanların yüreği yanarken sen hangi kafayla yazıyorsun? Bunların şuursuzluğu buradan belli. Ölümüne Fethullah Gülen’in peşinde gidiyorlar. ‘Başbakan Erdoğan cemaatin hesabını sormaya çalışıyor, defterlerini dürmeye çalışıyor, bu ölümler bundan oluyor’ diyor. Sizin yatacak yeriniz yok. Bunlar mı dindar? Bu söyledikleri bırakın İslamiyetle, bırakın semavi dinlerin herhangi biriyle bağlantısı, insanlıkla alakası yok. Ve bunlar yazmaya devam ediyorlar, özür dilemiyorlar ve daha da acısı bunların peşinden giden bir şakşakçı takımı var.”

Ali Ünal yazısında; “Kader, bir toplum hakkında umumî bir musibete hükmederken, toplum çoğunluğunun hata ve zulümlerini de nazara alır ve böylesi musibetler geldiği zaman suçlu-masum ayrımı yapmaz” demişti.