Medya
26 Eki 2016 15:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:37

Yüksel Aytuğ'dan Oylum Talu'ya: Ağla Oylum, utanma, ağla

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, darbe girişiminde çocuklarını kaybeden annelerin konuk olduğu programda ağlamamak için kendiyle adeta bir savaş veren Oylum Talu'ya çağrıda bulundu.

15 Temmuz darbe girişiminde çocuklarını kaybeden şehit anneleri, Habertürk'te canlı yayın konuğu oldu. Duygusal anların yaşandığı programda, sunucu Oylum Talu da gözyaşlarına hakim olamadı.

"VİCDANIN VARSA AĞLARSIN"

Sabah Gazetesi'nden Yüksel Aytuğ'un, 'Ağla Oylum, utanma, ağla...' başlıklı yazısı şöyle: "Televizyonculuğun adı konulmamış kurallarından biridir. Konu ne kadar dramatik olursa olsun, bir spiker ya da sunucu, verdiği haberin, yaptığı sohbetin psikolojik etkisinden uzak durmalı, ekranda asla ağlamamalıdır. Ben buna katılmıyorum. Eğer hissediyorsan, taştan değil de etten kemikten yapılmışsan ve hepsinden önemlisi vicdanın varsa, ağlarsın.

"ÖYLE ŞEYLER ANLATTILAR Kİ..."

İşte o yüzden pazar Sabahı Habertürk ekranlarında Oylum Talu ile beraber ben de gözyaşı döktüm. Konukları, 15 Temmuz Derneği üyeleriydi. Darbe kalkışması sırasında yakınlarını yitiren aileler ile gaziler stüdyodaydı. Öyle şeyler anlattılar ki, bırakın sunucu Oylum Talu'yu; taşlar, duvarlar ağlardı.

Habertürk yöneticilerinden ricam, bu 'tarihi' programı en az bir kez daha ekrana getirmeleri."