Medya
02 Oca 2018 10:32 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:54

Yüksel Aytuğ'dan kanallara yılbaşı karnesi: En 'bip'li kanal hangisi?

Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, kanalların yılbaşı karnelerini köşesine taşıdı.

Yüksel Aytuğ, bugünkü yazısında, istatistiklere göre, bu sene vatandaşların yüzde 80'inden fazlası yılbaşını evinde geçirdiğini yazarken kalan yüzde 20'nin yarısının ise iş, seyahat, hastalık vs. gibi zorunlu nedenler yüzünden dışarıda olduğu bilgisini verdi.

Aytuğ, "Yılbaşında ekranda neler vardı?" sorusuna ise kanalları ve programları kendine göre "hayırlı, cüretkar, bip'li" gibi sıfatlarla tanımladı.

Star TV'nin "Yılbaşı Gazinosu"nu en klasik program seçen Aytuğ, Kanal D'nin Huysuz Virjinli programını "en bip'li" seçti.

İŞTE YÜKSEL AYTUĞ'A GÖRE KANALLARIN YILBAŞI KARNESİ

İstatistiklere göre, bu sene vatandaşların yüzde 80'inden fazlası yılbaşını evinde geçirmiş. Kalan yüzde 20'nin yarısı ise iş, seyahat, hastalık vs. gibi zorunlu nedenler yüzünden dışarıdaymış. Yani cümbür cemaat PTT (Pijama, Televizyon, Terlik) kadrolarında istihdam edilmişiz...
Peki yılbaşı ekranında neler vardı?
Geçen yıllardan farklı olarak bu sene kanallar çok daha 'özel' hazırlıklar yapmışlardı. (Bunda senelerdir bu köşede kaleme aldığım yazıların da etkisi vardır umarım) İşte yılbaşı gecesini mercek altına alan yılın ilk ekran karnesi:

EN HAYIRLI YAYIN
Gecenin 'en hayırlı' yayını atv'deydi. Fenomen yarışma 'Kim Milyoner Olmak İster'de bu kez atv dizilerinin yıldızları yarıştı.
Kazandıkları ödüller ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne (Çocuk Esirgeme Kurumu) bağışlandı.
Dizi yıldızlarının yanı sıra Özdemir Erdoğan, Yavuz Bingöl, Kibariye, Mahmut Tuncer ve Ece Seçkin de şarkılarıyla geceye renk kattılar. Bu arada oyuncuların genel kültürlerinin gıpta edilecek düzeyde olması da onları hayranlarının gözünde daha da büyüttü. Örneğin, 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın yıldızları Oktay Kaynarca ve Deniz Çakır, 125 bin liralık ödüle rahatça uzanarak harika bir açılış yaptılar.
Onların ardından 'Kırgın Çiçekler'den Gökçe Akyıldız ve Arif Diren, 'Kanatsız Kuşlar'dan Melis Tüzüngüç ve Ümit İbrahim Kantarcılar, 'Aşk ve Mavi'den Cüneyt Mete ve Alayça Öztürk, 'Cennet'in Gözyaşları'ndan ise Almila Ada ve Berk Atan; bilgi, hayırseverlik ve eğlencenin kol kola girdiği harika bir programa imza attılar.

EN 'KULLANIŞLI' PROGRAM
tv 8'de Cem Yılmaz ve Ozan Güven'in jüri koltuğunda oturduğu 'O Ses Türkiye Yılbaşı Özel'de her yıl olduğu gibi ünlüler yarıştı.
Cem Yılmaz da tüm kadroyu stüdyoya doldurarak, bir ay sonra vizyona girecek yeni filmi 'Arif V 216'nın bol bol tanıtımını yaptı.
Gecenin en sürpriz performansı ise Yılmaz Vural'dan geldi. Ünlü teknik direktör harika seslendirdiği şarkısının ardından Cem Yılmaz ile bir de düet yaparak gönülleri fethetti.
Cem Yılmaz-Sibel Can düeti de geceye damga vuran sürprizlerdendi.
Basketbolcu Kerem Tunçeri'nin performansının ardından ise geçen yıl 2017'ye kulak travması ile girmemize neden olan sevgili Hidayet Türkoğlu'nun bol bol kulağı çınlatıldı.
Gecenin şampiyonu Yıldız Tilbe ise 2018'in ilk kazananı oldu.

EN 'KLASİK' PROGRAM
Yıllardır bu köşede bayram ve yılbaşları için hazırlanacak 'eski tip' bir eğlence programının seyirci nezdinde özlem giderme fırsatı yaratacağını yazar dururum. Bu yılbaşında sesime kulak veren, Star TV oldu.
'Yılbaşı Gazinosu' adlı eğlence için Ümit Besen piyanosunun başına geçti ve ünlülerle harika düetler yaptı.

EN 'NOSTALJİK' KANAL
TRT, yılbaşı eğlencesini TRT Müzik kanalına devretmişti. Hem popüler sanatçıların performansı, hem de TRT arşivlerinden çıkan eski yılbaşı programlarının görüntüleriyle TRT Müzik, özellikle orta yaşın üzerindekiler için son derece cazip bir alternatif oluşturdu. Nostalji dalgasına gece yarısıyla birlikte TRT 1 de kapıldı. Yeni yıla Zeki Müren ve Yıldırım Gürses'in unutulmaz performanslarıyla girmek, benim gibi müzikte eski tatları arayanlara ilaç gibi geldi. (50 yıl öncesinin sanatçılarıyla eğlenmek güzel de, onlar kadar kitleleri peşinden sürükleyebilecek nitelikte olanların artık çıkmaması ne kadar üzücü)

EN 'BİP'Lİ KANAL
Kanal D, yılbaşı gecesi için seçimini Huysuz Virjin'den (Seyfi Dursunoğlu) yana kullanmıştı.
Huysuz'u gerçekten de özlemişiz.
Ancak günümüzün televizyon ikliminde artık Huysuz Virjin'in ağzından 'bip'ten başka bir şey duymak mümkün olmuyor. Bu kez en masum esprileri bile bip yerine geçen ıslık efektiyle örtüldü. Öyle olunca da koca program, ıslıkla haberleşilen Karadeniz yaylalarına döndü. Huysuz'un en fazla hışmına uğrayan ise can dostu Gülben Ergen oldu. Huysuz, evlenip boşanma konularına dalınca, Gülben kendini stüdyonun dışına nasıl atacağını bilemedi.

EN 'BICIRIK' KANAL
Show TV'de 'Güldür Güldür' ile beraber geçen yılın en fazla sükse yapan programlarından biri olan 'Çocuktan Al Haberi', yılbaşında da kanalın can simidi oldu. Evrim Akın'ın sunuculuğunda bu kez ünlülerden destek alarak ortalığı şenlendiren minik afacanlar, başta ekran başındaki akranları olmak üzere herkesi sevimli tavırlarıyla mest etti. Tabii Show TV de bu özel gecede ebeveynlerinden ekran izni koparıp geç saatlere kadar ellerinde kumandayla televizyon başında kalan miniklerin reyting dengelerini değiştirmesinden medet ummuştu.


EN TEMBEL KANAL
Yılbaşı bir tek FOX'a uğramadı.
Koca kanal, tüm geceyi 'Şevkat Yerimdar'ın eski bölümleriyle geçiştirdi.
El değiştirdikten sonra pek çok gündüz kuşağı programından vazgeçen, dizilerde frene basan ve ekonomik tedbirler uygulamaya başlayan FOX, bu yeniden yapılanma sürecini uzatırsa, çok sayıda izleyici kaybeder, benden söylemesi.

EN GEZGİN ÜNLÜLER
Yılbaşı gecesinde bazı ünlüler neredeyse her kanalda göründüler.
Örneğin Sibel Can, hem tv8'de, hem de Star'da assolistti. Mustafa Ceceli de benim izlediğim en az iki programda sahne aldı. Rekor ise 2017'nin yükselen yıldızı Aleyna Tilki'deydi.
Hem Show TV'de, hem de onu şöhrete ulaştıran tv8'deydi. Kanal D'de görünmedi ama gece boyunca Huysuz Virjin onun ilginç soyadını diline dolayınca kulakları çok çınladı.

EN CÜRETKARLAR
Yılbaşı ekranında dekolte ön plandaydı. Sibel Can'ın her iki program için de tercih ettiği derin göğüs dekolteli kıyafetleri yürek hoplattı. Gecenin en sıra dışı ve seksi kıyafeti ise profesyonel şarkıcılığa adım atan Defne Samyeli'nin üzerindeydi. Ünlü haber spikeri ve sunucunun program için özel olarak hazırlattığı kostüm, yılbaşı gecesinin en fazla akılda kalan kıyafetlerinden biri oldu.

EN İSABETLİ REKLAM
Konuya göre ekrana reklam bindirme işinde adeta çağ atladık.
Yılbaşı akşamı 18.15 sularında TRT Müzik'te Alişan 'Kuru fasulye 7.5 lira' türküsünü okurken ekrana bir konserve firmasının kuru fasulye ürünü bindiriliverdi.
Bana göre yılbaşı gecesinin en isabetli ve 'gaza getiren' reklam operasyonuydu.