Medya
06 Şub 2020 09:05 Son Güncelleme: 06 Şub 2020 10:11

Yüksel Aytuğ o haberi sorguladı: Stüdyoda taciz mi sunucunun reklamı mı?

Sivas'ta yerel kanalda bir türkücünün kadın sunucunun beline sarılarak dans etmek istemesi 'taciz' iddiası ile haber sitelerinde yer aldı. Sabah yazarı Yüksel Aytuğ da stüdyoda böyle bir durumla sıkça karşılaştığını söyledi ve "Ahlaksızlık bunun neresinde doğrusu pek anlayamadım." diye yazdı.

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, yerel bir kanalda türkücünün sunucunun beline sarılarak dans etmesi üzerine yaşananların haber sitelerine konu olduğunu söyledi. Sunucunun yaptığı 'ahlaksızlık' yorumunu doğru bulmadığını söyleyen yazar  "Benim anladığım, bu olay sayesinde pek çok kimsenin o televizyon kanalı ve sunucusundan haberdar olduğu..." dedi.

İşte Aytuğ'un bugünkü yazısından "Stüdyoda taciz mi reklam mı?" başlıklı o bölüm:

Bu kez taciz iddiasının mekanı bir canlı yayın stüdyosuydu. Sivas'ta bir yerel televizyon kanalında yayınlanan programın konuğu Karadenizli türkücü Cemil Kaya'ydı. Geçmişte Yemekteyiz programına da konuk olan Cemil Kaya; yayının sonlarına doğru; türkü söylediği esnada sunucunun beline sarılarak dans etmek istedi. Şaşıran sunucu; Cemil Kaya'yı iterek yanından uzaklaşırken; kendisinden davacı olacağını söyledi.
Programın ardından sosyal medya hesabından zehir zemberek bir açıklama yapan sunucu, Cemil Kaya için "Bu ahlaksızın canlı yayında yaptığı ortada. Herkes izlesin görsün. İşte ahlaksızlığın geldiği son nokta. Tam bir kabustu" dedi.
Görüntüleri izledim. Cemil Kaya, parçasını okumak için ayakta. Yanında da sunucu hanım var. Kaya, giriş bölümünü renklendirmek ve romantik bir hava katmak üzere dans etmek için kollarını sunucu hanıma uzatıyor. Sunucu anında tepki verip, onu iterek kendinden uzaklaştırıyor.
Olayın üzerinden uzun süre geçmesine rağmen o görüntüler hâlâ 'Stüdyoda taciz' başlığıyla haber sitelerinde dolaşıp duruyor.
Stüdyolarda şarkıcılar ile sunucuların pek çok kez dans ettiğine şahit oldum.
Ahlaksızlık bunun neresinde doğrusu pek anlayamadım.
Benim anladığım, bu olay sayesinde pek çok kimsenin o televizyon kanalı ve sunucusundan haberdar olduğu...