Gündem
23 Oca 2020 12:36 Son Güncelleme: 23 Oca 2020 12:44

Yüksek Seçim Kurulu'nun son üyesi de belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu yeni başkanını belirlemek için cuma günü toplanacak.

Yargıtay'da yapılan seçimde Yüksek Seçim Kurulu'nun son üyesi de belli oldu. Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi Orhan Usta YSK üyesi seçildi.

 7 asil 4 yedek olmak üzere toplam 11 üyeden oluşan Yüksek Seçim Kurulu’nda yarın Başkan Sadi Güven ile Faruk Kaymak, Refik Eğri, Zeki Yiğit, İlhan Hanağası ve Nakiddin Buğday’ın görev süreleri doluyor. Bu isimlerin yerine, üçü Yargıtay, üçü ise Danıştay üyeleri arasından yeni isimler belirlenmesi gerekiyordu. Geçen hafta yapılan oylamalar sonucunda sadece Yargıtay 21. Hukuk Dairesi Üyesi Ahmet Yener salt çoğunluğun üzerinde oy alarak YSK üyesi seçilmişti. 14. Hukuk Dairesi Mahmut Akgün, 9. Daire Üyesi Battal Öğüt ve 10. Daire üyesi Ali Ürker ile Ekrem Özübek YSK’nın yeni üyesi olmuştu.

Bugün belirlenen Orhan Usta ismiyle de  Yüksek Seçim Kurulu’nun yeni üyelerinin belirlenmesine dair seçim süreci tamamlandı. 6 yıllığına seçilen 6 üyenin tamamının belirlenmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu, cuma günü toplanacak. Üyeler bu toplantıda salt çoğunluk ve gizli oyla aralarından bir başkan ve başkanvekili seçecek.