Gündem
21 Mar 2023 09:59 Son Güncelleme: 21 Mar 2023 10:06

YSK'nın seçim kararları belli oldu! Sandık sonuçları anlık SSPS’den takip edilecek…

YSK'nın seçim kararları belli oldu. Buna göre sandık sonuçları anlık SSPS’den takip edilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), SEÇSİS-SSPS Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi’nin işleyişi ve yurt dışında kullanılacak oyların Türkiye’ye nasıl getirileceğine ilişkin usülleri belirledi.

YSK kararlarına göre, seçim kurulları, sandık sonuçları ile taranmış imzalı tutanakları sisteme yükleyecek. Siyasi partiler ve cumhurbaşkanı adayları, SSPS üzerinden bu verilere erişebilecek.

YSK UÇAK KİRALAYACAK

Yurt dışında kullanılacak oylarda da, birleşik oy pusulaları paketlenip mühürlendikten sonra, Arnavutköy 4. Geçici Gümrük Kapısı Seçim Kurulu tarafından YSK’nın kiraladığı THY uçaklarıyla Ankara Esenboğa Havalimanı’na ulaştırılacak.

Uçaklarda, komisyon üyeleriyle birlikte Dışişleri’nin görevlendirdiği bir diplomatik kurye ile YSK tarafından görevlendirilecek yeterli sayıda personel bulunacak. Oylar Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilecek.

SEÇMEN LİSTELERİ 14 GÜN ASKIDA

Seçmen listeleri muhtarlıklarda dün askıya çıktı. 14 gün askıda kalacak listede ismi olmayanlar İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne giderek oradan belgesini alıp İlçe Seçim Kurulu’na getirecek.