Gündem
06 Şub 2015 14:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:01

YouTube'a girenler bugünden sonra...

YouTube, aynı videoyu dört farklı kamera açısından izleyebileceğiniz yeni bomba özelliğini ilk kez gözler önüne serdi.

YouTube, GIF paylaşımı, çevrimdışı video izleme, hatta 360 derecelik videolar gibi çeşitli işlevlerle deneyler yapmayı seviyor. Popüler sitenin son numarası ise önceki deneylerden daha çok ilgi çekebilir.

Video paylaşım devi, videoları farklı açılardan izleyebilme işlevini belirli kullanıcılarına açarak denemeye başladı. Deney, sanatçı Madilyn Bailey'in son YouTube Music Night etkinliğindeki performansıyla gerçekleştirildi. Dört farklı kamerayla çekilen performans, kullanıcılar tarafından farklı açılardan izlenebiliyor. Sözkonusu videoya bu sayfadan ulaşılabiliyor.

Videoyu farklı açılardan izleyebilmek için videonun sağ tarafında görüntülenen küçük resimlere tıklamanız veya klavye kısayollarını kullanmanız yeterli oluyor.



Böyle bir işlevi ilk sunan web sitesi YouTube olmasa da, işlevin kabul görmesi halinde YouTube, başarılarının arasına yeni bir başarı ekleyebilir.

Bir YouTube yetkilisi, geçişin otomatik olduğunu, daha fazla kullanıcıya açılmasının zaman alabileceğini söylüyor. Deneysel özellik belirli kullanıcılara açılmış olsa da, onu kendi videolarınızda denemek için bu formu doldurup başvuru yapabiliyorsunuz.