Polemik & Kulis
07 Nis 2020 12:14 Son Güncelleme: 07 Nis 2020 14:09

Youtube yayınına başladı! TRT’nin eski üst düzey ismi Almanya’da mahsur! (Medyaradar/Özel)

TRT'nin eski Haber Dairesi Başkanı eşi ile birlikte Almanya’da mahsur kaldı.

TRT'nin eski Haber Dairesi Başkanı Aydoğan Kılınç, COVİD-19 salgını nedeniyle Almanya’da mahsur kaldı.

Medyaradar’a gelen bilgilere göre; eşi Dr. Nejla Kılınç’ın doktora çalışması yaptığı Almanya'nın Kassel kentinden sınırların kapanmasının ardından dönüş yapamayan iki ismin endişeli bekleyişi sürüyor.

Eşinin astım hastası olduğu için pek fazla dışarı çıkamadıklarını söyleyen Aydoğan Kılınç, “Aniden dünyaya yayılan salgının ardından tüm yurt dışı uçuşlann durdurulması ve ülkelerin sınırlarını kapatması ile ülkemize dönebilmemiz mümkün olamadı. Vatanımızdan, yakınlarımızdan daha da önemlisi çocuklarımızdan Umut ve Ufuk'tan uzaktayız. Ne zaman ve nasıl dönebileceğimiz de belirsiz. Düşünceliyiz ve elbette bulunduğumuz durum dolayısı ile herkesten çok çok fazla endişeliyiz” ifadelerini kullandı.

Karantina günlerinde vakitlerini ise Youtube yayıncılığı ile değerlendirdiklerini ve yayınlarına kısa sürede rağbetin arttığını belirten Kılınç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Almanya’da mahsur kaldığımız tek odalı hepsi 45 metrekarelik bir evde, uykusuz geçen gecelerden birinde, eşimin bulduğu ilginç ve değerli fikirle yola çıktık. "Salgından Sonra Hayata Bakışınızda En Radikal Değişiklik Ne Oldu?" şeklindeki "tek soruya" sıcağı sıcağına gelen yanıtlar sadece bir cep telefonu ile çekilen ve eşimin İnstagram sayfasında benim de Youtube kanalımda ilgi gören bir programa dönüştü. Bizi hayata bağladı, sizi de bize... Ve sevdiklerimize...

Bilim ve teknolojide bunca yol alınmasına rağmen dünyanın neresinde olursa olsun evinden başını dışarıya uzatamayan, kaygı, korku hatta panik içinde hayatta kalma mücadelesi veren insanoğlu, diğer yandan dünyaya karşı umursamazlıklarını ve alıştığı yaşam biçimini kıyasıya sorguluyor. Kapanılan evlerde geçmişle hesaplaşma var şimdi. Hem de açık açık, üstü örtülmeden! Nerede olursa olsun neredeyim, bugüne kadar ne yaptım, bundan sonra eğer hayatta kalırsam ne yapacağım, ne yapmalıyım diye kendine ayna tutuyor, geçmişteki hayat tarzı ve alışkanlıkları ile yüzleşiyor.

Dopdolu/samimi/özeleştiri ve geçmişle kıran kırana hesaplaşmanın yapıldığı ve de aslında tarihe not düşen ve geleceğe ışık tutan bu çok değerli yanıtları sıcağı sıcağına yayınlıyoruz. Bir yandan da çıkaracağımız kitabın hazırlıklarını yapıyoruz.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dr. Nejla Kılınç (@nejla_kilinc)'in paylaştığı bir gönderi ()