Magazin
19 Tem 2019 14:33 Son Güncelleme: 19 Tem 2019 17:28

Youtube iş ortağı açıkladı, Reynmen şimdi ne yapacak?

Türkiye’nin ilk YouTube canlı yayın Magazin Programı “Magazin Noteri” son günlerin en çok tartışılan konularından Reynmen’in yeni şarkısı Ela’nın YouTube izlenmelerini mercek altına aldı.

Magazin Duayeni Ali Eyüboğlu ile başarılı haberci İlkay Buharalı’nın birlikte hazırladıkları programa Wediacorp isimli şirketi ile YouTube İş Ortağı olan Funda Şen  konuk oldu.

REYNMEN Mİ , “İZLENMELER SAHTE” DİYEN ÜNLÜLER Mİ HAKLI?

Reynmen yeni şarkısı Ela için; “Eğer ilk günde 15 milyon izlenmez ise, Instagram hesabımı kapatırım” demişti. Ela 10 dakikada yaklaşık 1 milyon izlenmeye ulaşırken, kısa sürede youtube trend listesinde de ilk sıraya yerleşti.

Bir saat içerisinde 3 milyon 600 bin görüntülenme sayısına ulaşarak Türkiye'nin bir saat içerisinde en çok izlenen video olma ünvanını kazanan şarkı, youtube'un dünya listesinde bir numaraya oturdu ve Reynmen, bu listeye giren ilk Türk olduğunu açıkladı.

Şarkı; 24 saatte 17,5 milyon 5 günde ise 43 milyon izlenmeye ulaştı.

Bu rekora ilk itiraz, Aleyna Tilki’den gelmişti. Çünkü Youtube dünya listesinde 1. sıraya giren ilk Türk şarkıcımız kendisiydi.

Işın Karaca ve Yeşim Salkım sert  paylaşımları, Demet Akalın “yutmuyoruz” şeklinde yazılmış bir paylaşımı beğenerek, Alişan ve Buse Varol ise açıklamaları ile; izlenmelere inanmadıklarını belirtmişti.

REYNMEN’İN YERİNDE OLSAM ANALİTİK VERİLERİ YAYINLARIM !

Ali Eyüboğlu ile İlkay Buharalı’nın sorularını yanıtlayan Wediacorp Ceosu ve YouTube İş Ortağı Funda Şen; “Magazin Noteri”ne özel, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu! İşte o çarpıcı sözler:

“Türkiye gündemi hep bunlarla sarsılıyor. İrem Derici o kadar izlendiğinde de bu gündeme geldi, Aleyna yine ona keza bu izlenmeler gerçek mi değil mi? Bu her zaman yeni bir eser çıktığı zaman Reynmen üzerinde değil. Çok izleme aldığı zaman genel olarak bir spekülasyon  ve sansasyon yaratıyor.

Ben burada Reynmen’in İrem Derici’nin, Aleyna’nın yerinde olsam bunun doğru tespit edilebilir aslında bütün medyanın bütün konuşulan diğer sanatçıları susturacak bir noktası var YouTube’un arka plandaki analitik verilerinin şarkı bazlı gösterilmesi. Yani bu şarkı bazlı, şarkıyla ilgili bir spekülasyon mu var! Ben Reynmen olsam, ben İrem olsam, ben Aleyna olsam, bu analitik verileri alır ve yayınlarım. Burada çünkü şunu görüceksiniz. Orada o kadar detaylı veri raporlaması vardır ki izleme nerede gelmiş, hangi saatte gelmiş dünyanın neresinden izlenmişsinizdir. Şimdi düşünün ki bir Türk şarkıcı bir Türkçe eser olarak piyasaya çıkıyor ve 300 milyon izleniyor izlemenin yüzde 90’ı Uruguay, Uganda, Tanzanya ve Hindistan’dan gelmiş. O zaman farklı bir şey konuşuruz işte.

Dolayısıyla sanatçıların bu tarz spekülasyonları bu tarz dedikoduları bu tarz işte konuşulanlara vereceği en güzel cevap kendine güveniyorsa eğer, çünkü Türkçe bir şarkı Türkiye’den çıkıyor en çok izlemeyi 1.sırada Türkiye’den alması gerekir. Bunu rahatlıkla açıklayabilen sanatçı herkesin ağzını kapatır.”

Funda Şen’in çarpıcı açıklamaları üzerine programın moderatörü İlkay Buharalı; “O zaman buradan Reynmen’e bir çağrı yapalım. Reynmencim için rahatlasın, istiyorsan, tek yapman gereken şey istatistiklerini paylaşman. Hepimiz bekliyoruz” diye açık bir çağrıda bulundu.

Reynmen’in bu açık çağrıya nasıl yanıt vereceği ve verileri yayınlayıp yayınlamayacağı ise şimdiden merak konusu!