Gündem
04 Haz 2010 14:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:20

YÖRSAN GEÇMİŞİ SİLMEK İÇİN İNTERNET SANSÜRÜ İSTİYOR!

Yörsan, 2008 yılında şirket çalışanlarının sendikal mücadelesiyle ilgili haberlerin kaldırılması için internet sansürü istiyor!

Yörsan, 2008 yılında şirket çalışanlarının sendikal mücadelesiyle ilgili yayımlayan EmekDunyasi.net sitesinden "ticari itibari ve marka değerini korumak" için kaldırılmasını istedi. Site, Haberlerimizin arkasındayız kaldırmıyoruz" dedi.

Yörsan  Gıda  Mamülleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, EmekDunyasi.net İnternet haber sitesinde 2008 yılında yayımlanan Yörsan direnişi ile ilgili haberlerin yayından kaldırmasını istiyor, aksi takdirde dava açmakla tehdit ediyor.

Site, 400 kadar Yörsan işçisinin sendikalı oldukları için işten çıkartılmasını, işçilerin ve Tekgıda-İş sendikasının mücadelelerini aynı yıl boyunca sayfalarına taşımıştı.

 Şirket adına Taner Çalışkan’ın imzaladığı 20 Mayıs 2010 tarihli açıklamada, site yetkililerinden söz konusu haberlerin iki gün içerisinde yayından kaldırılması isteniyor; hukuki dayanak olarak 5651 Sayılı  İnternet  Suçlarına İlişkin Yasa gösteriliyor.

Şirketin endişesi marka değeri, ticari itibar...

Şirket, geçmişte yayımlanan haberlerin "şu anki fiili durumla bağdaşmadığını", "konunun güncelliğinin gözetilmesinin gerektiğini" savunarak 2008 yılında yayımlanan haberlerin yayından kaldırılmasını talep ediyor.

 Yörsan, verilmiş emek mücadelesine dair haberlerinin silinmesini, "trilyonlarca TL değerindeki  marka  değerini korumak" ve "ticari itibari" adına talep ediyor. Şirket, eğer bu içerikler kaldırılmazsa hakkımızda yasal işlemlere başvuracağını beyan ediyor.

EmekDunyasi.net: Haberlerimizi kaldırmıyoruz

3 Haziran’da bir açıklama yapan EmekDunyasi.net yetkilileriyse, "marka değeri’ni önemseyen bir şirketin, öncelikle anayasal bir hak olan sendikalı olma hakkına saygı göstermesi gerektiğini savunarak, "Yörsan’la ilgili haberlerimizi arşivimizden kesinlikle kaldırmayacağız" açıklaması yaptılar.

"Yayınladığımız haberlerin doğruluğundan ve gazetecilik ilkelerine uygunluğundan yana en ufak bir şüphemiz bulunmuyor. Sitemizin kurulduğu Ağustos 2007’den bu yana yayınladığımız tüm haberlerin arkasındayız."

(Bianet)