Televizyon
31 Eki 2011 11:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:57

YÖNETMENDEN HABERTÜRK'ÜN HABERİNE İTİRAZ!

TRT'nin iddialı dizisi 'Burası Osmanlı 1711/Sır Kanunu'yla ilgili Habertürk'te çıkan habere dizinin yönetmeni Ezel Akay'dan itiraz geldi.

TRT'nin iddialı dizisi 'Burası Osmanlı 1711/Sır Kanunu'yla ilgili Habertürk'te çıkan habere dizinin yönetmeni Ezel Akay'dan itiraz geldi.

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, haber üzerine dizinin yönetmini Ezel Akay'ı arayıp durumu sordu. Akay, haberi yalanladı. Koloğlu Akay ile yaptığı görüşmeyi bugün köşesinde şöyle yazdı:

"Açtım dizinin yönetmeni Ezel Akay'a "Nedir bu durum?" sordum. Akay, haberde sadece dizinin 20 Ekim'de yayınlanacağının doğru olduğunu söyledi.

"Keşke TRT üç bölümün parasını verseydi. Memnun olurduk. Ama böyle bir ödeme olmadı. Biz bugüne kadar yalnızca cebimizden para harcadık. Harcamayı da söyleyeyim; TRT ve Kocaeli Belediyesi'nin verdiği cesaretle Türkiye ve Avrupa'nın en büyük platosuna tamamen kendi kaynaklarımızla yatırım yaptık, plato ve dekor için para harcandı büyük oranda" dedi.

TRT Yayın Denetleme Kurulu'nun yayınlanamaz raporuyla ilgili olarak da "Dizi denetlemeye gitmedi" dedi.

Peki yayınlanacağı söylenen tarihte yayınlanmamasıyla ilgili sorun neydi? Akay, diziyi saptanılan 200 kişilik pilot izleyiciye izlettirdikten sonra yayına sokmayı planladıklarını, henüz bu sonuçlar alınmadan yayına çıkmanın doğru olmayacağını düşündüklerini söyleyerek, TRT'den özür dilediklerini ve TRT'nin de anlayış göstermesiyle yayın tarihini ötelediklerini, zaten artık sözkonusu çalışma da bittiğinden dizinin ilk beş bölümünün de yayına hazır olduğunu söyledi."