Kültür Sanat
17 Nis 2023 13:57 Son Güncelleme: 17 Nis 2023 13:59

Yönetmen Guy Ritchie'ye intihal davası açıldı

Yeni filmi için şu sıralar Antalya'da olan İngiliz yönetmen Guy Ritchie'ye "The Gentlemen" filmi nedeniyle intihal davası açıldı.

"Servet Operasyonu", "İntikam Vakti" ve "The Gentlemen" filmleriyle gündeme gelen ve şu sıralar yeni filmi için Antalya'da olan İngiliz yönetmen Guy Ritchie'ye intihal davası açıldı. 

Ntv'nin Variety'den aktardığı habere göre, oyuncu ve senarist Mickey De Hara, kendi "kişisel yaşam deneyimlerine" dayanarak 2008 yapımı "RockNRolla"nın devam filmini yazması için Ritchie'nin kendisini görevlendirdiğini öne sürdü. De Hara, senaryoyu yönetmene gönderdikten sonra, Ritchie'nin ona "gangster filminin zamanının geçtiğini" söyleyip projenin geliştirilmeyeceğini ima ettiğini belirtti.

BENİM SENARYOMUN 'BÜYÜK ÖLÇÜDE' KOPYASI

De Hara, Ritchie imzalı "The Gentlemen" filmi vizyona girdikten sonra ise filmin "büyük ölçüde" kendi senaryosunun kopyası olduğunu iddia etti. Senarist, filmin gösterime girmesinin ardından Ritchie'ye mesaj attığını ve Ritchie'nin kendisine "Ben ve ekibim birkaç yıldır seninle temasa geçmeye çalışıyoruz. Cevap alamadık. Oturup konuşmaktan mutluluk duyarım" dediğini aktardı. 

De Hara, film vizyona girmeden önce Ritchie'nin konuyla ilgili kendisiyle temasa geçmek için herhangi bir girişimde bulunduğunu reddetti. The Gentlemen'ın senaristleri arasında Guy Ritchie, Ivan Atkinson ve Marn Davies yer alıyor.