Gündem
23 Ara 2014 14:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:00

Yolsuzluk haberi yüzünden darp edilen gazetecinin davası nasıl sonuçlandı?

2008 yılında yaptığı haber nedeniyle saldırıya uğrayan gazetecinin davası sonuçlandı.

Tokat'ta 2008 yılında yapmış olduğu yolsuzluk ve usulsüzlük haberleri nedeniyle bürosu yakınlarında saldırıya uğrayarak darp edilen gazeteci Tayfun Yiğit, açtığı tazminat davasını kazandı. Yiğit ayrıca, 2013 yılında da darp edilmesi sonucu açtığı bir başka davayı da kazanarak, davalardan kazandığı tazminat ile vatandaşa simit ve yaş pasta ikram etti.

Yeraltı Çarşısı üzerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yiğit, yaptığı haberlerden dolayı saldırıya uğraması sonucu açtığı davalarda mahkumiyet kararı çıktığını belirterek, "Yasal hakkımı kullanarak tazminat davası açtım. 2008 yılında gerçekleşen saldırı ve devamındaki tehditler sonucu açtığım tazminat davasından 6 bin 500 TL'ye tazminat kazandım. 2013 yılındaki olayla ilgili olarak 15 bin TL'lik açmış olduğum dava hakim 5 bin TL'ye düşürüldü, tahsilat aşamasında. Her iki davayı da kazandım. Hepimiz medya mensubuyuz, bu olay hepimizin başına gelebilir" dedi.

Yiğit, gazetecilerin yapmış olduğu haberde varsa bir yanlışlığın cezasını mahkemenin verebileceğini ifade ederek, "Haberlerimizi yazmaya devam edeceğiz. Bu bir başka gazetecinin başına da gelebilirdi" diye konuştu. (İHA)