Medya
23 Ara 2022 19:28 Son Güncelleme: 23 Ara 2022 19:32

YOL TV’ye ‘sosyal medya’ darbesi!

2016 yılında Türksat yayınlarına son verilen Yol TV'nin bu kez sosyal medya hesaplarına el konuldu. Alevilerin medyadaki seslerinden olan kanalı zor günler bekliyor. Yol TV yönetimi ise sosyal medya hesapları için hukuki mücadele başlatacaklarını duyurdu.

2016 yılında Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından "cumhurbaşkanına hakaret edildiği" ve "terör örgütü propagandası yapıldığı" iddiasıyla Türksat yayınlarına son verilen YOL TV'nin başına gelmeyen kalmadı.

O tarihten itibaren yayınlarına bir süre ara vermek zorunda kalan kanal Astra uydusunda yayın hayatına tekrar merhaba demiş, sosyal medya hesapları aracılığıyla bağımsız yayıncılığını sürdürmüştü. Ancak YOL TV'nin sosyal medya hesaplarını yönetmesi için teslim ettiği ajans hesaplara el koydu. Bir siyasi partiye yakınlığıyla bilinen ajans YOL TV'nin Youtube, Twitter, ve Instagram hesaplarında kanalın içeriklerini sildi, ardından hesap adlarını Yarın şeklinde değiştirdi. Eylemi gerçekleştirenlerin Yarin.net isimli bir haber sitesine yönlendirme yaptıkları görüldü.

Sosyal medya hesaplarına el konulan Yol TV'nin bağlı olduğu Yol Medya Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Lafatan ise duruma tepki göstererek hukuki yoldan mücadele edeceklerini belirtti.