Gündem
31 Mayıs 2014 13:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:14

YÖK'ten Önder Aytaç'a büyük şok!

YÖK, Polis Akademisi Öğretim Üyesi Aytaç'ı 6 klasörlük dosya ile disiplin kuruluna sevk etti.

YÖK, Polis Akademisi Öğretim Üyesi Aytaç'ı 6 klasörlük dosya ile disiplin kuruluna sevk etti. Savunması istenen Aytaç ek süre isterken, akademiyle ilişiği kesilip kesilmeyeceği 19 Haziran'da belli olacak

17 Aralık darbe sürecinin en önemli aktörlerinden biri olarak gösterilen Polis Akademisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Önder Aytaç'ın kamu görevinden çıkarılması gündemde. Başbakan Erdoğan'ın paralel yapının ürettiği ses kayıtlarının servis edildiği "Başçalan" hesabını yönettiği iddiası ile dava açtığı Aytaç hakkında YÖK de 6 klasörlük dosya hazırladı. 19 Haziran'da gerçekleşecek kurulda savunma verecek olan Aytaç'ın, kamu görevinden çıkarılıp çıkarılmayacağı süreç sonunda netleşmiş olacak.

'GİZLİLİĞİ İHLAL ETTİ'

Başbakan Erdoğan'ın, paralel yapının ürettiği ses kayıtlarının servis edildiği "Başçalan" hesabını yönettiği iddiası ile davacı olduğu Aytaç, Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade vermişti. Hazırlanan vukuat raporunda, "özel hayatın gizliliğinin ihlali" olayı ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın görevlendirdiği Polis Başmüfettişi Mustafa Kuru ve Dr. Asım Öz tarafından Aytaç'ın ifadesinin alındığı ortaya çıkmıştı.

TWITTER'DAN HAKARET

Önder Aytaç görevden alınmasından sonra hem Başbakan Erdoğan'a hem de Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a tepki gösterdi. Aytaç, Twitter hesabı @onderaytac adresinden Erdoğan'a "Kapat be dershaneleri Ustaaaaammmmk!.." şeklinde yazdı. Tepkiler üzerine, "Sehven oldu, parmaklarım klavyeye büyük geldi" diye açıklama yaptı. Aytaç görevden alınmasının hukuksuz olduğunu öne sürerken attığı tweete şu cümleleri sarf etti: "Muhafazakâr şef mi führer mi ve gururlanma Padişahım senden büyük Allah var X 10000000000 kez hem de..." Önder Aytaç, 2 yıl önce Hanefi Avcı'ya internette kaleme aldığı yazıyla küfür etmiş, mahkemeye verilmişti.

SAVUNMA İÇİN EK SÜRE İSTEDİ

Polis Akademisi, YÖK'e ilettiği dosya ile Aytaç'ın kamu görevinden çıkarılmasını istedi. YÖK ise 22 Mayıs'ta yapılan disiplin kurulu toplantısı için Aytaç'a çağrı yaptı. Adreste bulunamayan Aytaç, daha sonra telefonla yapılan davet üzerine hakkında hazırlanan 6 klasörle karşılaştı. Dosya ile şoke olan