Eğitim
02 Ağu 2023 23:20 Son Güncelleme: 02 Ağu 2023 23:32

YÖK Başkanı Özvar'dan üniversite tercihi uyarısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre üniversite tercihi yapacak adaylara uyarı ve önerilerde bulundu.

YÖK Başkanı Erol Özvar, Kurulun internet sitesinden 2023 YKS sonuçlarına göre tercih yapacak adaylara önerilerde bulunduğu bir mesaj yayınladı. Tercih sürecinin önemini vurgulayan Özvar, "Değerli üniversite adayları, Öncelikle sizlere ve ailelerinize en içten selamlarımı iletiyorum. Her birinizin eğitim ve kariyer hedeflerine yönelik heyecanını ve azmini yakından takip ediyoruz. Bu meşakkatli sınav sürecini başarıyla tamamlayarak, yükseköğrenim yolculuğunda elde etmeyi arzuladığınız hedeflere ve hayallere bir adım daha yaklaştınız. Bildiğiniz üzere 27 Temmuz'da başlayan ve 8 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan tercih dönemi içerisindeyiz. Tercih dönemi, geleceğinizin şekillenmesinde çok önemli kararları vermeniz gereken bir süreçtir. Yükseköğretim Kurulu olarak bizlerde, sizlerin bu sürecini kolaylaştırmak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

DEPREMZEDELERE, 34 YAŞ ÜZERİ KADINLARA, ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA EK KONTENJAN

Özvar, depremzedelere, 34 yaş üzeri kadınlara, şehit ve gazi yakınlarına ayrılan ek kontenjanları hatırlatarak, "Bu yıl tercih kılavuzunda bazı önemli yenilikler yaptık. Öncelikle depremzede öğrencilerimizin içinden geçtiği bu zorlu sürece bir nebze de olsa olumlu katkı sağlayabilmek için onlara özel bir kontenjan tanımlaması yaptık. Milletimizin baş tacı gazi ve şehitlerimizin yakınlarına da ayrı bir kontenjan tanımladık. Bu kontenjanlara ek olarak, 34 yaş üzeri kadınlarımıza da tercih kılavuzunda özel bir kontenjan sağladık. Sağlanan bu kolaylık, geçmişte yükseköğrenim imkanlarına tam olarak erişememiş olan kadınlarımıza yükseköğretimin kapılarını tekrar açma fırsatı sunmaktadır. İlgili tüm adaylarımızın tercihlerinde kendilerine sağlanan bu kontenjanları da dikkate almaları gerektiğini hatırlatmak isterim" dedi.

'YÜKSEKÖĞRETİMİN KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SİZLERE DAHA İYİ OLANAKLAR SUNMAK ADINA CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ'

Tercih yapacak adaylara önerilerini sıralayan Özvar, açıklamasında şunları kaydetti:

"Üniversite tercihlerinizi yaparken, hem Yükseköğretim Kurulu hem de diğer kurumlarımız tarafından sağlanan burslara ek olarak staj ve mezuniyet sonrası istihdam olanaklarını göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Bu olanaklar, eğitim hayatınızı daha da anlamlı kılacak ve gelecekte sizleri daha donanımlı hale getirecektir. Yükseköğretimin, ülkemiz için taşıdığı kıymetin farkındayız. Eğitim, sadece bireylerin değil, tüm toplumun geleceğine açılan kapıdır. Bu yüzden Yükseköğretim Kurulu olarak yükseköğretimin kalitesini artırmak ve sizlere daha iyi olanaklar sunmak adına canla başla çalışıyoruz. Son olarak, emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Ailelerin ve öğretmenlerin, üniversite adaylarımızın başarısı için gösterdiği destek ve çaba da büyük bir takdiri hak ediyor. Hep birlikte ülkemizin yeni yüzyılında daha güçlü yarınlar inşa etmeye devam edeceğiz. Tüm adaylara tercihlerinde kolaylıklar diliyorum."

ETİKETLER
#yök #erol özvar #yks